Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Over Kunstpunt Groningen.

Wij zijn Kunstpunt Groningen, hét knooppunt voor beeldende kunst. Kunst is voor iedereen. Het prikkelt en laat anders naar de wereld kijken. Daarom brengen wij zo veel mogelijk Groningers en kunst samen. We doen dit door kunst en kunstenaars te verbinden met kijkers, leners, partners en wijken. En door nieuwe kunst in de straten van Groningen te ontwikkelen. Zo faciliteren en stimuleren we het professionele beeldende kunstklimaat.

We maken ons punt in twee takken van sport:

Ontwikkelen

Kunst geeft Groningen kleur. En Groningen inspireert de kunst. Dat laten we zien met Kunst op Straat. We ontwikkelen nieuwe kunst in de publieke ruimte en zorgen voor bestaand werk. Door aan te sluiten bij de identiteit van wijken/straten/bewoners en de thema’s die daar leven brengen we kunst dichtbij, voor iedereen.

Verbinden

Kunst moet voor iedereen toegankelijk zijn, daarom verbinden we jou met kunst. Thuis, op school, op kantoor, op straat, bij festivals en online. Wij gidsen je door het kunstaanbod in Groningen, organiseren routes en andere evenementen. Wil je langer naar kunst kijken? Dan kun je bij ons kunst lenen. We zijn er niet alleen voor liefhebbers maar ook voor Noordelijke professionele kunstenaars. Die geven we een podium en bieden we workshops en opdrachten. Zo bouwen we samen met hen en onze partners aan kunststad Groningen.