Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

De droom van het kunstenaarschap

Kunstpunt Groningen
15 december 2021 t/m 13 januari 2022

Over deze activiteit.

7 talenten zijn genomineerd voor het Hendrik de Vriesstipendium Beeldende Kunst en Literatuur. Het stipendium is een aanmoedigingsprijs van de gemeente Groningen. In de categorie Beeldende kunst zijn het Trudy Oosterhuis, Marnix Sixma, Davey Smand, Jessie Tam en Leonard Witte. Ivo Smit en Maartje Terpstra werden in de categorie Literatuur genomineerd. In Kunstpunt laten ze hun werk zien.

Talentontwikkelingstraject

Het inrichten van een tentoonstelling is iets waar de jonge kunstenaars nog weinig ervaring mee hebben. Kunstpunt schakelde daarom curator Margriet van Weenen in om de talenten te begeleiden. Margriet vertelt: "Deze tentoonstelling toont het werk dat een opmaat is voor het echte werk. Dat werk zal komen, met of zonder winst. Maar de werken die we nu zien zijn ook echt hier en nu. Fragiel, aanwezig, samenkomend op een onverwachte manier. In de tentoonstelling samen vertellen ze een onverwacht verhaal. Een verhaal van een zoektocht naar taal, identiteit, grond en materialiteit.”

Publieksprijs

De genomineerden maken naast het stipendium kans op een publieksprijs van € 1.000. Wie gaat met de winst naar huis? Stem op jouw favoriet: kunstpuntgroningen.nl/stem.

Winnaars 2020

Ook het werk van de winnaars van vorig jaar mag niet ontbreken in deze tentoonstelling. Anna Dijk won in de categorie Literatuur en maakte met de prijs een podcasts over ADHD bij volwassenen. In de podcast Hoe ik leerde op te staan van de bank legt ze uit hoe ze dit jaar zelf de diagnose ADHD kreeg, wat er in die periode allemaal in haar omging én spreekt ze met ander ADHD’ers over hun ervaringen. Het stipendium Beeldende Kunst ging in 2020 naar Joyce Zwerver. Zij heeft zich daarmee gericht op een nieuw medium binnen haar werk: collages, en maakte zo een sterke serie. Daarnaast geeft Joyce je tijdens deze presentatie een voorproefje van wat nog komen gaat.

De tentoonstelling is nog t/m 13 januari te zien in Kunstpunt. Rond de zomer van 2022 kunnen geïnteresseerde beeldende- en literaire talenten weer een plan indienen voor het Hendrik de Vriesstipendium.

Kunstpunt Groningen.

Kunstpunt Groningen (voorheen CBK) is hét knooppunt voor beeldende kunst. Wij lenen kunstwerken uit, begeleiden kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven, ontwikkelen educatieprojecten voor scholen en organiseren tentoonstellingen en activiteiten. 

Locatie.

Kunstpunt Groningen
Trompsingel 27A
9724 DA Groningen
tel (050) 317 17 07
www.kunstpuntgroningen.nl