Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Open calls

Op deze pagina vind je een overzicht van kunstopdrachten, stipendia, werkperiodes en kunstmanifestaties in Groningen en de rest van de wereld.

Open Call – Het Weekend van het Portret – Amsterdam

Stichting De Nederlandse Portretprijs (DNP) toont periodiek een overzicht van de beste hedendaagse portretten van dat jaar. In de editie van 2022 worden voor het Weekend van het Portret (21 t/m 23 oktober in Loods 6 in Amsterdam) portretten getoond waarvoor het volgende thema is gekozen: In herinnering – portretten van dierbaren.

De organisatie biedt deelnemers de mogelijkheid om 1 tot 3 portretten te laten selecteren voor het Weekend van het Portret 2022. Een werk dat al eerder is ingebracht voor enige competitie of expositie komt niet in aanmerking voor deelname. Het inschrijfgeld voor de deelnemer is € 25,- per werk.

Nieuwsgierig naar deze open call? Op Portretprijs.nl vind je meer informatie, en kun je je aanmelden. Inschrijven voor deze open call kan t/m 14 augustus.

Open Call – Silver Art (World Trade Center) – New York

Silver Arts Projects In New York kondigt met plezier aan dat de open call voor haar derde artist residency-programma actief is. Gedurende maximaal 10 maanden per jaar kunnen kunstenaars zich wijden aan het maken van nieuwe en andere kunstwerken zonder dat ze belemmerd worden door de kosten van studioruimte in New York City. Naast de gratis studioruimte worden kunstenaars via het programma van Silver Art verbonden aan curatoren, collega’s van kunstenaars, mentoren, kunstprofessionals, verzamelaars en opinieleiders.

De studio’s bevinden zich op de 28e verdieping van 4 World Trade Center. Kunstenaars ontvangen een toelage van $ 1.200 (€ 1.155,-) als onderdeel van de residency.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot 22 mei 2022 via World Trade Center Artist Residency Application | Silver Art Projects. Hier vind je ook alle informatie over deze open call.

Open call – CBK Emmen – Emmen

Centrum Beeldende Kunst Emmen pakt dit najaar in De Fabriek groot uit met kunstenaars die ’iets’ met Emmen hebben. Omdat ze er vandaan komen, omdat ze er wonen en/of werken of omdat…. Samen brengen we de geselecteerde kunstenaars In BEELD, in alle expositieruimtes van De Fabriek. Het Lab reserveren we voor jong talent dat we speciaal oproepen mee te doen.

Ben jij professioneel beeldend kunstenaar en heb je een link met Emmen? Doe dan mee aan onze Open Call en zend je werk met motivatie in voor maandag 30 mei 2022. Een vakjury maakt de definitieve selectie bekend en laat half juni weten wie geselecteerd zijn voor de tentoonstelling IN BEELD bij CBK Emmen

Stuur je mail met alle gevraagde informatie uiterlijk zondag 29 mei naar cbk@emmen.nl. Je hoort uiterlijk half juni of je bent geselecteerd om mee te doen. Meer informatie over deze open call vind je hier: Open Call voor expositie IN BEELD › CBK Emmen

Open Call – Stedelijk Museum Alkmaar – Alkmaar

In een tijd waarin verschillende vrijheden onder druk staan, vragen het Stedelijk Museum Alkmaar zich af hoe de bestaande beeldtraditie uitgebreid zou kunnen worden. Immers, vrijheid 450 jaar geleden heeft een andere betekenis dan vrijheid tegenwoordig. Daarom nodigt het museum kunstenaars uit om hun vrijheidsbeeld in te sturen: Wat betekent vrijheid vandaag de dag? Welke vrijheden zijn het meest waardevol? Kun je vrijheid pas ervaren als je onvrijheid hebt gekend? Welke prijs zijn we bereid te betalen voor onze vrijheid? En bestaat vrijheid wel als deze ten koste gaat van een ander?

Drie kunstenaars krijgen de opdracht om een nieuw kunstwerk te maken. Om tot deze selectie te komen, is deze Open Call uitgezet. Begin juni maakt Stedelijk Museum Alkmaar op basis van alle inzendingen een voorselectie van maximaal 10 voorstellen. De geselecteerde kunstenaars worden gevraagd om hun voorstel te vertalen naar een schetsontwerp (schets, miniatuur of prototype) dat in oktober dit jaar in de kleine zaal van het museum gepresenteerd wordt. Hiervoor ontvangen de kunstenaars een honorarium van € 1000,- en een productiebudget van € 500,-. Middels een publieke stemming bepalen de bezoekers van het museum welke drie gepresenteerde schetsontwerpen het meest aanspreken en in het daaropvolgende jaar gerealiseerd gaan worden.

De deadline voor deze open call is 15 juni. Meer weten? Ga naar stedelijkmuseumalkmaar.nl/museum/nieuws/open-call-nieuwe-vrijheidsbeelden/

Open call – Pulchri Studio – Den Haag

In het kader van ons jubileumjaar waarin Pulchri Studio 175 jaar bestaat nodigen wij alle videokunstenaars uit om deel te nemen aan onze jubileumexpositie. Er is gekozen om een deel van deze jubileumexpositie in te richten volgens het B.Y.O.B. idee oftewel Bring Your Own Beamer!

Dit zal plaatsvinden in de grootste en mooiste zaal van Pulchri Studio, namelijk in de Mesdagzaal. Samen hopen we op een explosie van visuele en digitale kunst, installaties, music visuals en performances. Dus houd jij je bezig met videokunst, digitale kunst, nieuwe media of videomapping? Neem je projector onder de arm, wees welkom en schrijf je in!

Wil je graag deelnemen, of ken je iemand die graag deel zou willen nemen aan deze expositie? Laat het dan aan ons weten vóór 1 juni a.s. via galerie@pulchri.nl. Daarbij vernemen wij ook graag of u lid bent van Stroom Den Haag.

Meer informatie over deze open call vind je hier.