Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Open calls

Op deze pagina vind je een overzicht van kunstopdrachten, stipendia, werkperiodes en kunstmanifestaties in Groningen en de rest van de wereld.

Open Call – The Wall #3 – Kunstpunt Groningen

Waar sta je? Waar wil je heen? Ben je benieuwd naar de ontwikkeling in je werk wanneer je een vertaalslag naar een groot formaat kunt maken? Dan wil je de derde editie van ons project The Wall  zeker niet missen.

Met dit project bieden we jou als kunstenaar de mogelijkheid om te experimenteren op een schaal die verder reikt dan je tot nu toe in je kunstenaarschap hebt verkend. Startpunt hierbij is de enorme muur van de grote zaal in Kunstpunt, die maar liefst 22 meter breed bij 9 meter hoog is. Deze muur van bijna 200 vierkante meter, met bovenlangs daklichten die de hele dag voor een gelijkmatig licht zorgen, biedt een unieke kans voor een kunstenaar om werk op grote schaal te ontwikkelen en uit te voeren. Behalve het muuroppervlak kan ook de driehoekige vloer en plafond onderdeel worden van het onderzoek. Een plattegrond van de ruimte vind je hier.

Het project The Wall #3 loopt van 2 oktober t/m 11 november 2023.

Pitch-middag
Is je nieuwsgierigheid gewekt, maar zit je nog met vragen of heb je niet direct een ingeving? Kom dan naar de pitch-middag op maandag 19 juni van 15.30 – 18.00 uur in Kunstpunt waarbij je je voorstel kunt presenteren. Je kunt alvast kennis maken met de ruimte, de maat en schaal en het gesprek met de begeleiders aangaan om zo te ontdekken wat The Wall jou kan bieden. Meld je voor deze middag aan door te mailen naar sandervermeulen@kunstpuntgroningen.nl. Inschrijven voor de open call is uiteraard ook mogelijk zonder de pitch-middag bij te wonen.

Geïnteresseerd?
Stuur je motivatie, projectomschrijving, cv (in NL of EN) en foto’s in pdf uiterlijk zondag 2 juli 2023 naar projectleider Sander Vermeulen via sandervermeulen@kunstpuntgroningen.nl

Lees meer

Open Call – Een ode aan Wall House #2 – Groningen

Wall House #2 roept kunstenaars en fotografen op om werk (2D of 3D) in te zenden voor een nieuwe tentoonstelling. Dat is vrij te interpreteren. Het gebouw, haar architectuur, de omgeving en de mensen in die omgeving vallen binnen het thema. Belangrijkste uitgangspunt is de connectie met Wall House #2.

Voor deze zorgvuldig samengestelde tentoonstelling Een ode aan Wall House #2 kunnen kunstenaars werkend in alle kunstdisciplines werk insturen. Uit de inzendingen selecteert de selectiecommissie maximaal tien kunstenaars.

Geselecteerde kunstenaars ontvangen een vergoeding van 500 euro exclusief btw voor deelname aan de tentoonstelling Een ode aan Wall House #2. Wall House #2 biedt de mogelijkheid om kosteloos van een inlijstservice gebruik te maken. Hierbij kunnen kunstenaars gebruikmaken van beschikbare lijsten. Door middel van een passe-partout kan voor afwijkende maatvoering ook een passende oplossing geboden worden.

Meedoen?

Stuur je inzending met korte beschrijving van je ingezonden werk uiterlijk zondag 16 juli 2023 naar opencallwallhouse@groningermuseum.nl. Ook voor vragen over deze open call kun je dit e-mailadres gebruiken.

Voor meer informatie, ga naar Open Call: Een ode aan Wall House #2 | Groninger Museum

Open Call – Poëzieworkshop voor pas afgestudeerde studenten Kunst en Theater – Into Nature

Het Netwerk Cultuur & Natuur biedt maximaal 10 pas afgestudeerde studenten kunst of theater die wonen of werken in Drenthe, Friesland of Groningen de kans om deel te nemen aan een poëzieworkshop. De gedichten die hieruit voortkomen zullen deze zomer worden geïntegreerd in Gavin Wade & Paul Conneally’s sculpturale interventie voor Into Nature’s internationale biënnale voor hedendaagse kunst, Time Horizons, en in de publicatie 77 Verses (Is this the Way the Universe Works?).

Workshopdata: za 10 en zo 11 juni 2023
Taal: Engels (moedertaal Engels niet vereist)
Schriftelijke ervaring: Niet nodig
Kosten: Geen
Deadline aanmelden: woensdag 7 junigraag korte motivatie meesturen, je afstudeerdatum en welke vervoersmiddelen je tot je beschikking hebt
Contact: hilde@intonature.net

Voor alle informatie, ga naar POETRY WORKSHOP.pdf – Google Drive

Open Call – moNUment 2023 – Kerk Vierhuizen

Op zaterdag 12 augustus komt er een tweede editie van moNUment bij de Kerk Vierhuizen. Op moNUment draait alles om kunst: kunst maken, tentoonstellen en verkopen. Het bijzondere is dat er  gebruik gemaakt wordt van de ruimte om de kerk en dat de oude graven en monumenten worden opgenomen in de kunstmarkt.

Kunstenaars kunnen zich nu alvast inschrijven voor een plek op de markt, door middel van het sturen van een mail naar vierhuizenkerk@gmail.com, onder vermelding van naam en omschrijving van de voorgenomen activiteit. Ook voor vragen kun je gebruik maken van dit mailadres.

Meer informatie volgt binnenkort, hou deze pagina in de gaten!

Open call insturen voor op deze pagina