Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Open calls

Op deze pagina vind je een overzicht van kunstopdrachten, stipendia, werkperiodes en kunstmanifestaties in Groningen en de rest van de wereld.

Open Call – Expositie Keep on Dreaming in Schouwburg De Lawei (Drachten)

Vanaf 28 januari tot en met 26 maart 2023 vindt in Schouwburg De Lawei de expositie Keep on Dreaming plaats. Een expositie waarin dagdromen, fantaseren en afdwalen centraal staan. Zeker in een tijd als nu, waarin alles zo rauw en dreigend is, willen we een expositie inrichten waarbij de bezoeker wordt uitgenodigd om even helemaal naar binnen te keren. Voor een kort moment in de tijd te mogen (dag)dromen of juist even lekker weg te mijmeren.

De Lawei is voor deze expositie nog op zoek naar kunstenaars en creatieve makers wiens werk (of afzonderlijke werken) in het teken staat van dromen, een droomwereld of anderszins te maken hebben met dromen.

Deadline: 1 december 2022. Meer informatie: delawei.nl

Open call residentie – BAU AIR 2023 (Amsterdam)

BAU roept performance-makers op om hun artistieke onderzoeksplannen in te sturen voor BAU AIR 2023. Het komend jaar biedt de organisatie twee betaalde residenties aan van elk vier weken, in een studio in Amsterdam. De residentie is bedoeld voor mid-career makers die in Nederland wonen.

BAU AIR is een op maat gemaakte residentie van vier weken voor onafhankelijke makers in de performing arts, met een focus op artistiek onderzoek, verdieping en het experiment. Makers uit het brede veld van de dans en performance krijgen tijdens deze residentie de tijd en de ruimte om nieuwe werkmethodes te verkennen, onderwerpen uit te diepen en/of samenwerkingsverbanden op te zetten in de onderzoeksfase van een nieuw project.

Deadline: 15 december 2022. Meer informatie: bau.amsterdam

Open call – Symbio Kunstprijs 2023

De Symbio Kunstprijs vraagt aandacht voor de disbalans tussen mens en natuur.

Jonge talentvolle kunstenaars uit alle beeldende kunstdisciplines worden uitgenodigd om een ontwerp in te dienen. Samen met medeorganisator Oerol Festival kijkt de vakjury hoe het werk leidt tot bewustwording rondom duurzaamheid. Het winnende kunstwerk wordt utigevoerd tijdens Oerol Festival op Terschelling. De prijs bestaat uit twee geldbedragen: een bedrag van € 7.500, – als kunstenaarshonorarium en een bedrag van maximaal € 15.000, – voor de realisatie van het kunstwerk.

Deadline: 1 maart 2023. Meer informatie: www.stichtingsymbio.nu

Open Call – European Media Art Festival 2023 (Osnabrück)

Mediakunstenaars van over de hele wereld worden uitgenodigd om hun werk nu in te dienen om geselecteerd te worden voor het European Media Art Festival 2023. Werken op het gebied van film, installatie, performance en uitgebreide media kunnen worden ingezonden.

De deadline voor inzendingen is 8 januari 2023. Meer informatie: emaf.de/en

Open call insturen voor op deze pagina