Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Open calls

Op deze pagina vind je een overzicht van kunstopdrachten, stipendia, werkperiodes en kunstmanifestaties in Groningen en de rest van de wereld.

Open call – ARTisMEMBER Card 2024 – ART=BOOK

Ben jij de kunstenaar die de ARTisMEMBER Card van ART=BOOK gaat maken voor 2024?

Leden van ARTisBOOK ontvangen jaarlijks een speciale lidmaatschapskaart: een gelimiteerde editie die elk jaar door een andere kunstenaar wordt gemaakt.

De eerste editie is gemaakt door de in Berlijn gevestigde kunstenaar Claudia de la Torre. ARTisBOOK is nu op zoek naar een nieuwe kunstenaar om de tweede editie te creëren door na te denken over de ideeën van lidmaatschap en gemeenschap.

Voor de ontwikkeling van de kaart is een artist fee gereserveerd van € 300,- exclusief de productiekosten voor de editie.

Meedoen aan deze open call kan door in twee zinnen je motivatie en affiniteit met kunstenaarsboeken te omschrijven, plus een weergave van jouw kunstpraktijk (website, portfolio of social media) mee te sturen. Je materiaal kun je sturen naar info@artisbook.nl. Ook voor vragen kun je dit e-mailadres gebruiken.

Deadline van deze open call: maandag 9 oktober

Voor meer informatie: instagram.com/p/CxpjqnyNC84

Open call – Arte Laguna Prize 18 – Venetië

Arte Laguna Prize vindt plaats in Venetië van 2 maart tot 1 april 2024 en is een internationale kunst- en designtentoonstelling.

De geselecteerde kunstenaars krijgen de kans om te exposeren in de iconische ruimtes van The Arsenale Nord in Venetië, zich aan te sluiten bij het enorme netwerk van samenwerkingen over de hele wereld, online zichtbaarheid te krijgen en hun werken te verkopen op het platform Arte Laguna World, en een geldprijs van €10.000 te winnen.

Sinds 2006 is de Arte Laguna Prize de internationale kunstwedstrijd die openstaat voor verschillende disciplines – visuele, podium-, multimedia-, landschaps- en digitale kunst – voor de opwaardering van de hedendaagse kunst en het in kaart brengen van de huidige stand van zaken. De prijs werd in het leven geroepen om min of meer jong kunsttalent de kans te geven zich te ontpoppen, om opgemerkt te worden door het grote publiek.

De prijs staat open voor iedereen. Deadline: 26 oktober 2023

Alle informatie en inschrijvingen: Arte Laguna Prize | International Prize of contemporary Art

Open call – De Scheffer 2024 – Dordrechts Museum

Voor de tweejaarlijkse prijs voor jonge kunstenaars – De Scheffer – zijn de Vereniging Dordrechts Museum en het Dordrechts Museum op zoek naar jonge, talentvolle kunstenaars die zich in hun werk bezighouden met schilderkunst in de brede zin van het woord. De prijs bestaat uit de aankoop van een werk ter waarde van €10.000,- en een tentoonstelling in het Dordrechts Museum.

Kunstenaars die voor de prijs in aanmerking willen komen kunnen zich tot 1 oktober 2023 aanmelden.

Twee Open Calls – MAART Kunstroute – Waregem (België)

Van 22 tot 24 maart 2024 vindt opnieuw MAART Kunstroute plaats in Waregem (België). Dit druk bezochte kunstparcours verbindt enkele locaties in het centrum van de stad waar het publiek kan genieten van hedendaagse kunstexpo’s en performances. Via een uitgestippelde route kan de bezoeker gratis halt houden in oa. CC De Schakel, Kunstacademie Waregem, Be-Part en Claessens Canvas.

Voor de editie 2024 lanceert MAART twee open calls:

  1.  Claessens Canvas in Waregem, wereldproducent van schilderdoek sinds 1906, stelt zijn unieke oude fabriekspanden open voor actoren binnen de wereld van de hedendaagse kunst (curatoren, galeries, kunstenaars, kunstenaarscollectieven) die er een expo willen organiseren.Meer info over Claessens Canvas vind je hier
  2. Voor de Stedelijke Kunstacademie Waregem zijn we op zoek naar een kunstenaar of kunstenaarscollectief voor een tentoonstelling in de exporuimte (Zaal 29) van de kunstacademie OF voor een tijdelijke artistieke ingreep op het Academieplein.Interactie of betrokkenheid creëren met de leerlingen uit de kunstacademie strekt tot aanbeveling. Hoe de leerlingen betrokken worden en hoeveel leerlingen betrokken worden, is de keuze van de kunstenaar.  Bij de beoordeling van de portfolio’s wordt ook rekening gehouden met het duurzaam karakter van het tentoongestelde werk.Meer info over Zaal 29 vind je hier
    Meer info over het Academieplein hier

Deelnemen aan deze open calls kan t/m zaterdag 30 september. Meer info: Maart Kunstroute 2024 | Open Call | Waregem

Open Call – Pakje Kunst – MOW / Museum Westerwolde

Deze zomer plaatst het MOW een Pakje Kunst-automaat in de museumwinkel. Pakje Kunst presenteert kunstwerkjes ter grootte van een pakje sigaretten in een oude mechanisch sigarettenautomaat. Een doosje kost slechts €4 en je kunt er elke kunstvorm in tegenkomen. De opbrengst gaat vrijwel helemaal naar de deelnemende kunstenaars.

Het MOW is nu op zoek naar kunstenmakers uit Westerwolde, Oldambt, Pekela, Veendam en Stadskanaal die het leuk vinden om mensen te verrassen, verwarren, ontroeren of licht te irriteren met kunstwerkjes ter grootte van een pakje sigaretten.

Voor meer informatie vind je via Pakje kunst | Het MOW
Aanmelden kan via info@hetmow.nl

Open call insturen voor op deze pagina