Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Voor kunstenaars

Kunstpunt Groningen biedt Groninger kunstenaars advies en informatie over de beroepspraktijk. Op deze pagina vind je informatie over actuele ontwikkelingen en werken in opdracht, kleinschalige opdrachten & oproepen en beroepsontwikkeling via workshops.

Open calls

Hier vind je een overzicht van kunstopdrachten, stipendia, werkperiodes en kunstmanifestaties in Groningen en daarbuiten.

Groningse Niuwe #117: 'Fluisteraars'

Wat gebeurt er met je werk als je er niet meer bent. Wie ontfermt zich daarover? In de korte documentaire Fluisteraars hebben drie beeldend kunstenaars, Loes Heebink, Gjalt Blaauw en Henk Kraayenzank, het over vergankelijkheid: vergankelijkheid ín hun werk, vergankelijkheid ván hun werk. Zaterdag 13 april wordt de documentaire vertoond in Forum Groningen, waarbij de makers aanwezig zijn voor een nagesprek met het publiek.

👉 Korte documentaire Fluisteraars + nagesprek | 🎟️ € 5,-
📅 Zaterdag 13 april | 🕓 16.00 – 17.15 uur
📍 Forum Groningen | 📽 Camera 5

Meer info & tickets

WERC Artist Talk #4 met Nicky Assmann

Met regelmaat organiseert WERC artist talks met hun favoriete nieuwe mediakunstenaars. Vrijdag 19 april staat de vierde editie op het programma, met Nicky Assmann, die onder meer bekend is van Wervel: de 20-meter lange lichtsculptuur die je in de parkeergarage onder Forum Groningen vindt.

👉 WERC Artist Talk #4 met Nicky Assmann | 🎟️ gratis entree
📅 Vrijdag 19 april | 20-23 uur
📍 WERC Studio | Neutronstraat 7-18 | Groningen

Meer info en aanmelden

Inschrijven portfolio-pagina

We bieden jou als professioneel beeldend kunstenaar meer zichtbaarheid onder kunstliefhebbers, kunstinstellingen, bedrijven, scholen (docenten en scholieren), beleidsmakers, tentoonstellingsmakers, opdrachtgevers, galeriehouders en andere kunstenaars. Hoe? Met een portfolio-pagina op deze site.

Lees hier meer

Veelgestelde vragen

‘Kan ik bij jullie exposeren?’ ‘Koopt Kunstpunt ook kunstwerken aan?’ ‘Hoe kom ik in jullie ateliercollectie?’ Het antwoord op deze en andere veelgestelde vragen vind je op onze FAQ-pagina.

Ga hier naar de FAQ-pagina