Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Voor kunstenaars

Kunstpunt Groningen biedt Groninger kunstenaars advies en informatie over de beroepspraktijk. Op deze pagina vind je informatie over actuele ontwikkelingen en werken in opdracht, kleinschalige opdrachten & oproepen en beroepsontwikkeling via workshops.

Open calls

Hier vind je een overzicht van kunstopdrachten, stipendia, werkperiodes en kunstmanifestaties in Groningen en daarbuiten.

Lezing Auke de Vries

Auke de Vries (1937) is een van Nederlands bekendste kunstenaars, van wie het werk in binnen- en buitenland te zien is. Hij is al sinds de jaren ’50 actief als schilder, tekenaar en etser, en maakt sinds de jaren ’70 furore met zijn metalen sculpturen. Begin deze maand werd een werk van hem herplaatst in het Hoornsemeer.

Nieuwsgierig hoe deze gevierde kunstenaar te werk gaat? Wat zijn visie is op kunst in de openbare ruimte? Hoe hij kunst en architectuur op elkaar laat aansluiten? En hoe hij aan zijn opdrachten komt? Kom dan naar de lezing Schaal – Maatverhouding in de wereld van de Architectuur en de Kunsten.

De lezing is gratis en vindt plaats op woensdag 18 mei van 19.30 tot 21.00 uur in Kunstpunt. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@kunstpuntgroningen.nl.

Meer weten?

Inschrijven portfolio-pagina

We bieden jou als professioneel beeldend kunstenaar meer zichtbaarheid onder kunstliefhebbers, kunstinstellingen, bedrijven, scholen (docenten en scholieren), beleidsmakers, tentoonstellingsmakers, opdrachtgevers, galeriehouders en andere kunstenaars. Hoe? Met een portfolio-pagina op deze site.

Lees hier meer

Workshops & leer- en ontwikkeltrajecten

Als je van de kunstacademie komt, zit je misschien nog vol vragen en ben je op zoek naar ervaring. Of als je al even bezig bent kun je tegen allerlei vragen aanlopen. Om je bij je beroepspraktijk te ondersteunen, organiseren we ontwikkeltrajecten en workshops, bijvoorbeeld de Studiogesprekken, waarbij jonge talenten in gesprek gaan met ervaren kunstenaars, of het leerprogramma Route Ondernemerschap – hoe verkoop je meer kunst, bereik je een groter publiek en krijg je interessante(re) opdrachten?

In 2022 starten er weer nieuwe workshops en ontwikkeltrajecten. Houd deze pagina in de gaten of meld je aan voor onze speciale kunstenaarsnieuwsbrief.