Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Open Call The Wall #5

Waar sta je? Waar wil je heen? Ben je benieuwd naar de ontwikkeling in je werk wanneer je een vertaalslag naar een groot formaat kunt maken? Dan wil je de vijfde editie van ons project The Wall zeker niet missen.

Met deze semi-residency bieden we jou als kunstenaar de mogelijkheid om te experimenteren met schaal en onze site-specifics. Deze stappen reiken verder dan je tot nu toe in je kunstenaarschap hebt verkend. Centraal staat de enorme muur van de grote zaal in Kunstpunt, van maar liefst 22 meter breed bij 9 meter hoog. Deze 200 vierkante meter, met bovenlangs daklichten die de hele dag voor een gelijkmatig licht zorgen, biedt een unieke kans voor een kunstenaar om werk conceptueel en fysiek op grote schaal te ontwikkelen en uit te voeren. Een plattegrond van de ruimte vind je hier.

Samenwerking

Voor The Wall #5 werkt Kunstpunt samen met beeldend kunstenaar Aimée Terburg. In je proces begeleidt Aimée Terburg je als coach, en Sander Vermeulen begeleidt je als projectleider vanuit Kunstpunt.

Looptijd en publieksmoment

Het project The Wall #5 loopt van 23 september t/m 2 november 2024. Dit zijn 6 weken om bij Kunstpunt te werken op groot formaat. Tijdens deze periode zal er een publieksmoment zijn waarbij van jou als kunstenaar verwacht wordt dat jij je presenteert aan een geïnteresseerd publiek. Dit zal in een vorm zijn van een Art Talk over de vorderingen, ontdekkingen en ervaringen van je proces.

Vergoeding

De geselecteerde kunstenaar ontvangt een kunstbudget van maximaal € 4.500,00 excl. btw. Dit budget bestaat uit een honorarium van € 3.000 excl. btw + een materiaal- en uitvoeringsbudget van maximaal € 1.500 excl. Btw. Dit uitvoeringsbudget is bedoeld voor bijvoorbeeld de huur en/of aankoop van materiaal en/of inhuur van personeel. Je krijgt voor de werkperiode een muurhoge steiger tot je beschikking. Kunstpunt zorgt bij aanvang voor een witte muur en maakt deze indien nodig na afloop van de expositie ook weer dekkend wit.

Geïnteresseerd?

Is een groots en monumentaal werk een uitdaging die jij wilt aangrijpen? Schrijf een motivatie waarin je aangeeft hoe je de kans om deze nieuwe stap te maken, zou willen benutten. Het werk kan 2D of 3D zijn, en alles ertussenin. Behalve het muuroppervlak kan ook de ruimte onderdeel worden van je onderzoek.  Wat kan de The Wall #5 jou bieden, wat betekent een muur voor jou, en waarom is dit juist nu zo belangrijk voor je?

Onderdeel van de inschrijving voor deze semi-residency is ook een globale tijdlijn/planning waarin je aangeeft wat je ongeveer wilt gaan onderzoeken in deze periode.

Pitch-middag

Is je nieuwsgierigheid gewekt, maar zit je nog met vragen of heb je niet direct een ingeving? Kom dan naar de walk-in pitch-middag op maandag 24 juni van 15.30 – 18.00 uur in Kunstpunt. Je kunt individueel jouw idee laten bevragen binnen een tijdvak van 15 minuten. Je kunt alvast kennis maken met de ruimte, de maat en schaal en het gesprek met de begeleiders aangaan. Daarnaast is er een slideshow te zien met werk van kunstenaars in relatie tot walls. Zo ontdek je tijdens deze vrije inloop wat The Wall jou kan bieden. Inschrijven voor de open call is uiteraard ook mogelijk zonder de pitch-middag bij te wonen.

Voorwaarden voor deelname

 • Woonachtig en werkend in de (directe omgeving van de) gemeente Groningen
 • Aantoonbaar professioneel actief, af te leiden uit een CV (periode 2019-2024)
  NB: studenten zijn uitgesloten van deelname
 • Gemotiveerde omschrijving van wat je wilt onderzoeken (max. 1 A4)
 • Afbeeldingen uit je portfolio (maximaal 10) die relevant zijn voor dit project
 • Globale (tijds-)planning voor het project (max. 1 A4)
 • Je bent naast voorbereiding en je studiowerktijd beschikbaar en bereid om een substantieel deel van de week tijdens kantooruren in Kunstpunt aan het project te werken gedurende de werkperiode.

Uit de inzendingen wordt 1 kunstenaar gekozen.
Voor het inschrijven naar aanleiding van deze open call is geen vergoeding van toepassing.

Over de keuze van de commissie voor de kunstenaar wordt niet gecorrespondeerd.

Selectiecommissie

De selectiecommissie bestaat uit:

Aimée Terburg (adviseur/coach) & Sander Vermeulen (projectleider The Wall #5, Kunstpunt)

Planning

 • Pitchmiddag: maandag 24 juni
 • Deadline inschrijvingsperiode open call: uiterlijk zondag 7 juli 2024.
 • Selectie door commissie: uiterlijk vrijdag 12 juli 2024.
 • Bekendmaking keuze kunstenaar: uiterlijk maandag 15 juli 2024
 • Werkperiode kunstenaar: 23 september t/m 4 november 2024, Art Talk in de week van 6 november 2024.

Aanmelden

Stuur je motivatie, projectomschrijving, cv (in NL of EN) en foto’s in pdf uiterlijk zondag 7 juli 2024 naar projectleider Sander Vermeulen via  sandervermeulen@kunstpuntgroningen.nl Ook voor vragen over deze open call kun je dit e-mailadres gebruiken.