Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Open Call The Wall #4

Waar sta je? Waar wil je heen? Ben je benieuwd naar de ontwikkeling in je werk als je een vertaalslag kan maken naar groot formaat? Dan wil je de vierde editie van ons project The Wall zeker niet missen.

Met dit project bieden we jou als kunstenaar de mogelijkheid om te experimenteren op een schaal die verder reikt dan je tot nu toe in je kunstenaarschap hebt verkend. Startpunt hierbij is de enorme muur van de grote zaal in Kunstpunt, die maar liefst 22 meter breed bij 9 meter hoog is. Deze muur van bijna 200 vierkante meter, met bovenlangs daklichten die de hele dag voor een gelijkmatig licht zorgen, biedt een unieke kans voor een kunstenaar om werk op grote schaal te ontwikkelen en uit te voeren. Behalve het muuroppervlak kan ook de driehoekige vloer en plafond onderdeel worden van het onderzoek. Een plattegrond van de ruimte vind je hier.

Samenwerking

Voor The Wall #4 werkt Kunstpunt samen met beeldend kunstenaar Aimée Terburg. Hierbij begeleidt Terburg je als inspirator en begeleidt Kunstpunt je in het proces.

Looptijd en publieksmoment

Het project The Wall #4 loopt van 8 april t/m 24 mei 2024. Dit zijn 7 weken om bij Kunstpunt te werken op groot formaat. Tijdens deze periode zal er een publieksmoment zijn waarbij van jou als kunstenaar verwacht wordt dat jij je presenteert aan een geïnteresseerd publiek over de vorderingen, ontdekkingen en ervaringen. Dit zal in een vorm zijn van een art talk.

Vergoeding

De geselecteerde kunstenaar ontvangt een kunstbudget van maximaal € 4.500,00 excl. btw. Dit budget bestaat uit een honorarium van € 3.000 excl. btw + een materiaal- en uitvoeringsbudget van maximaal € 1.500 excl. Btw. Dit uitvoeringsbudget is bedoeld voor bijvoorbeeld de huur van materiaal en/of inhuur van personeel. Je krijgt voor de werkperiode een muurhoge steiger tot je beschikking. Kunstpunt zorgt bij aanvang voor een witte muur en maakt deze na afloop van de werkperiode ook weer dekkend wit.

Geïnteresseerd?

Is dit een uitdaging die jij wilt aangrijpen? Schrijf een motivatie waarin je aangeeft hoe je de kans om een groots en monumentaal werk te maken, zou willen benutten. Het werk kan 2D of 3D zijn. Onderdeel van de inschrijving is een globale tijdlijn/planning waarin je aangeeft wat je ongeveer wilt gaan onderzoeken in deze periode.

Is je nieuwsgierigheid gewekt, maar zit je nog met vragen of heb je niet direct een ingeving? Kom dan naar de Beeldlezing met Q&A op maandag 19 februari van 15.30 – 18.00 uur in Kunstpunt (Trompsingel 27a).

Aimée Terburg neemt je dan mee in een inspiratiebeeldlezing. Daarnaast kun je kennis maken met de ruimte, de maat en schaal en het gesprek met de begeleiders aangaan om zo te ontdekken wat The Wall jou kan bieden. Meld je voor deze middag aan door te mailen naar sandervermeulen@kunstpuntgroningen.nl. Inschrijven voor de open call is uiteraard ook mogelijk zonder deze middag bij te wonen.

Voorwaarden voor deelname

 • Woonachtig in de gemeente Groningen
 • Aantoonbaar professioneel actief, af te leiden uit een CV (periode 2019-2024)
  NB: studenten zijn uitgesloten van deelname
 • Gemotiveerde omschrijving van wat je wilt onderzoeken (max. 1 A4)
 • Afbeeldingen uit je portfolio (maximaal 10) die relevant zijn voor dit project
 • Globale (tijds-)planning voor het project (max. 1 A4)

Uit de inzendingen wordt 1 kunstenaar gekozen.
Voor het inschrijven naar aanleiding van deze open call is geen vergoeding van toepassing.
Over de keuze van de commissie voor de kunstenaar wordt niet gecorrespondeerd.

Selectiecommissie

De selectiecommissie bestaat uit:

Aimée Terburg (adviseur/coach) & Sander Vermeulen (projectleider The Wall #4 Kunstpunt)

Planning

 • Beeldlezing + Q&A met Aimée Terburg en Sander Vermeulen: maandag 19 februari 2024
 • Inschrijvingsperiode open call: t/m zondag 3 maart 2024
 • Selectie door commissie: 4 t/m 8 maart 2024
 • Bekendmaking keuze kunstenaar: uiterlijk maandag 11 maart 2024
 • Werkperiode kunstenaar: 8 april t/m 24 meiStuur je motivatie, projectomschrijving, cv (in NL of EN) en foto’s in pdf uiterlijk zondag 3 maart 2024 naar projectleider Sander Vermeulen via  sandervermeulen@kunstpuntgroningen.nlJe mag ook altijd naar dit e-mailadres mailen wanneer je vragen hebt over deze open call.