Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Tomm Velthuis presenteert ‘ColorEyes’ op Noorderzon

Jaarlijks vraagt Kunstpunt Groningen een Groninger kunstenaar een kunstwerk voor het Noorderzon Festival te maken. Dit jaar is dat Tomm Velthuis (1986). Voor het festival heeft hij het kunstwerk ColorEyes gemaakt: een kleurrijke installatie die een verfrissend inkijkje geeft in de wondere wereld van kleurbeleving.

In ColorEyes vormen tegen elkaar geplaatste, contrasterende kleurvlakken onder invloed van een beamer een constant wisselend wandtapijt waar je als bezoeker als het ware ingezogen wordt. Het kunstwerk staat vanaf 18 augustus bij eetcafé Zondag en is tijdens Noorderzon (18-28 augustus) iedere dag van het festival te bezoeken.

Over Tomm Velthuis

Tomm Velthuis studeerde in 2011 cum laude af aan de Design Academy Eindhoven en werkt sindsdien als zelfstandig conceptueel vormgever. Na een periode in de Randstad is hij weer terug op zijn geboortegrond, of beter gezegd: in zijn achtertuin. Velthuis groeide op naast het Noorderplantsoen en speelde zijn hele jeugd toneel in het (voorheen) Prinsentheater.

Zijn werk is uiteenlopend: van maatwerkkeukens tot conceptuele installaties, van werk in opdracht tot autonome projecten. In al zijn projecten zoekt Velthuis naar uitingsvormen voor zijn verhalen. Acteren is daarnaast altijd een grote liefde gebleven. Daarom heeft hij voor zijn werk een nieuw beroep bedacht: de ‘Performgever’, een samengaan van performance en vormgeving.

Over Noorderzon ART

ColorEyes is voortgekomen uit het talentontwikkelingsprogramma ‘Noorderzon ART’ van Kunstpunt Groningen in samenwerking met Noorderzon. Kunstpunt heeft een jarenlange traditie van kunstwerken door Groninger kunstenaars op het Noorderzon Festival. Met de opdrachten wil Kunstpunt veelbelovende kunstenaars een podium bieden zich aan een groot publiek te presenteren.

ColorEyes vind je in het Noorderplantsoen aan de Kruissingel, naast eetcafé Zondag. De installatie is tijdens Noorderzon (18-28 augustus) gratis te bezoeken, van 13.00 tot 21.00 uur. De duur van de ‘visuele ervaring’ is circa 5 minuten.