Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Noorderzon ART: Tomm Velthuis presenteert ‘ColorEyes’

Kunstpunt op Noorderzon
18 augustus 2022 t/m 28 augustus 2022

Over deze activiteit.

Heb jij je weleens afgevraagd hoe het voelt om je ogen te snuiten? Hoe perceptie in een split second kan veranderen? In de installatie ColorEyes van Tomm Velthuis, te zien tijdens Noorderzon, wordt je gezichtsveld onderdeel van een kleurexplosie. Contrasterende vlakken geven je brein stof tot nadenken. Het licht van een beamer creëert een kleurig, constant wisselend wandtapijt. Zie je wel echt wat je ziet?

ColorEyes vind je in het Noorderplantsoen aan de Kruissingel, naast eetcafé Zondag. De installatie is tijdens Noorderzon (18-28 augustus) gratis te bezoeken, van 13.00 tot 21.00 uur. De duur van de ‘visuele ervaring’ is circa 5 minuten.

Over Noorderzon ART

ColorEyes is voortgekomen uit het talentontwikkelingsprogramma ‘Noorderzon ART’ van Kunstpunt Groningen in samenwerking met Noorderzon. Kunstpunt heeft een jarenlange traditie van kunstwerken door Groninger kunstenaars op het Noorderzon Festival. Met de opdrachten wil Kunstpunt veelbelovende kunstenaars een podium bieden zich aan een groot publiek te presenteren. Dit jaar is dat Tomm Velthuis (1986).

Tomm Velthuis

Tomm Velthuis studeerde in 2011 cum laude af aan de Design Academy Eindhoven en werkt sindsdien als zelfstandig conceptueel vormgever. Na een periode in de Randstad is hij weer terug op zijn geboortegrond, of beter gezegd zijn achtertuin. Velthuis groeide op naast het Noorderplantsoen en speelde zijn hele jeugd toneel in het (voorheen) Prinsentheater.

Zijn werk is uiteenlopend: van maatwerkkeukens tot conceptuele installaties, van werk in opdracht tot autonome projecten. In al zijn projecten zoekt Velthuis naar uitingsvormen voor zijn verhalen. Acteren is daarnaast altijd een grote liefde gebleven. Daarom heeft hij voor zijn werk een nieuw beroep bedacht: de ‘Performgever’, een samengaan van performance en vormgeving.

Kunstpunt Groningen.

Kunstpunt Groningen (voorheen CBK) is hét knooppunt voor beeldende kunst. Wij lenen kunstwerken uit, begeleiden kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven, ontwikkelen educatieprojecten voor scholen en organiseren tentoonstellingen en activiteiten. 

Locatie.

Kunstpunt op Noorderzon
Naast eetcafé Zondag (Kruissingel 1)
9712 XN Groningen
tel (050) 317 17 07
www.kunstpuntgroningen.nl