Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Voorbij tijd, spoorzoeken naar morgen - Elise Klinkert

Kunstpunt Groningen
19 oktober 2023 t/m 2 december 2023

Over deze activiteit.

Vanaf 20 oktober is in de Kunstuitleen van Kunstpunt de solotentoonstelling Voorbij tijd, spoorzoeken naar morgen te zien, met schilderijen van Elise Klinkert. In haar kunst onderzoekt Elise een diepgaande connectie met de overweldigende natuur en het verlies ervan door toedoen van de mens. Mensen en dieren fungeren als tijdreizigers. Zij proberen een romantisch verlangen naar een betere wereld op te roepen, een leven in verbinding en harmonie met elkaar en het universum. Elk schilderij is het resultaat van een boeiend samenspel van engagement en gesprekken, bronnenonderzoek, herinneringen en flarden van dromen.

Wil je langer naar de schilderijen kijken? Goed nieuws! Je kunt ze lenen en/of kopen bij Kunstpunt.

De Ateliercollectie: Solotentoonstelling Voorbij tijd, spoorzoeken naar morgen bevat werken uit eerdere series zoals 'voorbij tijd', 'hybrids', en 'droomlandschappen'. Maar je ziet ook haar meest recente werk, 'Het witte huis', dat een keerpunt in het oeuvre van Elise markeert: "het hoeft niet meer allemaal verklaard, uitgelegd of begrepen te worden. Het mag er zijn precies zoals het zich voordoet,” vertelt Elise. De verbinding blijft echter door de seriematige manier waarop Elise werkt.

De keuze van Elise

Bekijk in de expositie ook De keuze van Elise Klinkert waarin Elise haar favoriete werken uit de collectie van de Kunstuitleen laat zien. “Deze werken heb ik puur op gevoel gekozen,” vertelt Elise over haar selectie. “Wanneer ik het dan zo samen zie, dan vind ik er mijn liefde voor het landschap terug. Ook gaat het heel erg over schilderkunst, hoe ik dat beschouw. In een aantal werken, het kan m’n persoonlijke projectie zijn, meen ik een diepere, spirituele lading te zien.”

Over Elise Klinkert

Elise Klinkert (1967) creëert magisch realistische taferelen met een verfijnd gevoel voor compositie en kleurgebruik. In veel van haar werken staan mens en dier centraal, in verbinding met elkaar, het landschap, de natuur en de elementen. 

Ateliercollectie: Solo

Deze tentoonstelling is onderdeel van de serie Ateliercollectie: Solo waarin Kunstpunt werk van noordelijke kunstenaars presenteert. De kunst komt rechtstreeks uit hun ateliers.

Voorbij tijd, spoorzoeken naar morgen is t/m 2 december te zien in Kunstpunt.

Kunstpunt Groningen.

Kunstpunt Groningen (voorheen CBK) is hét knooppunt voor beeldende kunst. Wij lenen kunstwerken uit, begeleiden kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven, ontwikkelen educatieprojecten voor scholen en organiseren tentoonstellingen en activiteiten. 

Locatie.

Kunstpunt Groningen
Trompsingel 27A
9724 DA Groningen
tel (050) 317 17 07
www.kunstpuntgroningen.nl