Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Microdraft - Paraskevi Frasiola

SIGN
12 juni 2021 t/m 15 augustus 2021

Over deze activiteit.


In het diorama ‘Microdraft’ combineert Paraskevi Frasiola natuurlijke fenomenen in de traditie van landschapskunst met een eigenzinnig, subversief gevoel voor humor. Het door haar gecreëerde microklimaat werkt als een metafoor waarbij de weersomstandigheden voor stemmingen en emoties staan. Dit alles lijkt op drift en in een continue staat van beweging.
 
Over de kunstenaar
Het werk van Paraskevi Frasiola (Griekenland, 1979) komt voort uit het conflict tussen kunstzinnig handelen en de angst voor blootstelling: het is het moment in het leven van de kunstenaar waarop zij zich zichtbaar en kwetsbaar maakt. Maar wat gebeurt er als het bovenstaande essentieel is? Welke vorm zoekt aandacht terwijl zij bezeten is door nervositeit?
 
Om deze vragen te beantwoorden creëert Frasiola autobiografische visuele metaforen aan de hand van tekeningen, keramiek en animaties. Haar kunstwerken tonen een gemoedstoestand van een bijtende en meedogenloze zelfspot. Landschappen fungeren als een metafoor, een theatraal podium waar Frasiola een scène regisseert. Het kan een bekende plek zijn, of iets dat ze op internet ziet. Binnen al haar werk is vrolijkheid een manier om haar eigen negatieve neigingen in perspectief te plaatsen of te verminderen. Of zoals Frasiola het zelf zegt: “Ik denk dat het echte doel van mijn werk is om mezelf te vermaken.”
 
De raamexpositie is 24 uur per dag, 7 dagen per week te zien van 12 juni t/m 15 augustus.
SIGN volgt de richtlijnen van RIVM en de regering: draag een mondkapje en geef elkaar de ruimte.

Microdraft - Paraskevi Frasiola
Raamtentoonstelling @ SIGN

12 juni t/m 15 augustus 2021
 
OPENING: zaterdag 12 juni van 15.00 - 19:00 uur met drankjes en heerlijke Griekse souvlaki's van de BBQ! De kunstenaar is aanwezig om over haar werk te vertellen. Kies een tijdslot: 15.00 - 15.40 - 16.20 - 17.00 - 17.40 - 18.20 uur. Bel of stuur een berichtje naar 06-23631796 (sms, signal, app) of email naar: signnl@gmail.com (max. 10 personen per slot).

SIGN

SIGN is dynamisch en eigenzinnig; een interdisciplinair nationaal podium voor actuele, experimentele kunst. SIGN signaleert in een vroeg stadium talent met toekomstpotentieel en gaat uit van verrassende gezichtspunten en individuele kracht van kunstenaars. In haar beleid speelt Sign met de artistieke en maatschappelijke plaats, functie en betekenis van kunst en genereert voor dit alles de mogelijkheden, voorbij beperkende of dogmatische randvoorwaarden. Presentaties begeven zich op de grenzen die nu in kunst, kunstwereld en samenleving gangbaar lijken te zijn, impliciet digitale wereld en rol van publiek. Deze grensverleggende beeldende kunst betekent immers: onderzoek, vernieuwing, verrijking van kennis en visie. In haar pioniersfunctie schept zij de mogelijkheden voor jonge kunstenaars om hun bekwaamheden te etaleren en te ontwikkelen. In die zin is Sign een podium voor talentontwikkeling, profilering en initieert nieuw werk. Daarnaast besteden wij afhankelijk van het project, aandacht aan kennisoverdracht en educatie. SIGN staat dicht bij de maker en heeft een functie in innovatie, vernieuwing en verdere profilering. In haar podiumfunctie maakt zij presentaties in allerlei vormen en contexten mogelijk en initieert de productie van nieuw werk en biedt noodzakelijke reflectie. Ook daar richt zich het experiment op: bv. verschillende residentievormen, interventies publieke en openbare ruimte, kunstenclaves op festivals, connectie met populaire cultuur, theaterconnecties, mediale combinaties, design, sociale omgevingen, interactiviteit en participaties. Het experiment betreft ook de houding, opstelling, rol van de kunstenaar, die is breder dan kunstproductie in een “ateliersituatie”. Met name als er direct interactie is met het publiek en een live-aspect aan de orde is. Sign is altijd op zoek naar andere vormen waarin kunst kan communiceren met de samenleving. Dit brengt met zich mee dat presentaties niet alleen in haar eigen pand plaatsvinden maar ook op andere locaties en in de openbare ruimte wat een andere bijdrage van het publiek oplevert. Samenwerkingen: Regelmatig werken we samen op organisatorisch, artistiek inhoudelijk gebied met jonge kunstenaars, curatoren, andere initiatieven en organisaties. Deze samenwerkingen richten zich veelal op interdisciplinariteit, aftasten van grensgebieden, innovatie, verbreding t.a.v. inhoud en publiek en verrijking van kennis en visie. Dit geldt ook voor Sign zelf wat een open nieuwsgierige, leergierige houding betekent. Dit maakt mogelijk te reageren op de actuele ontwikkelingen. SIGN krijgt vanaf 2018 t/m 2020 van het Mondriaan Fonds de bijdrage voor het meerjarenprogramma presentatie-instellingen, als een van 28 presentatie instellingen in NL en Antillen.

Locatie.

SIGN
Winschoterkade 10
9711 EA Groningen
tel 050-3132651
www.sign2.nl