Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Nu in Tschumi: 'A House to Inherit: Postcards From the Future'

Tschumipaviljoen
20 mei 2023 t/m 15 oktober 2023

Over deze activiteit.

Het schuinstaande Tschumipaviljoen weerspiegelt de komende maanden de instabiele grond van de gasgeboorde provincie Groningen. De installatie A House to Inherit: Postcards From the Future, die bestaat uit handgestikte gordijnen en gigantische textielpoppen is gemaakt door Olivia D’Cruz en Marina Sulima. Het project is een samenwerking tussen Kunstpunt Groningen en Noorderlicht en is onderdeel van Hernieuwde Energie, een meerjarige samenwerking tussen Noorderlicht en BPD Cultuurfonds.

Toekomstige generaties
De installatie bestaat uit 26 delen transparant textiel die de kunstenaars met de hand hebben gestikt. Ze verwijzen naar het interieur van een huis. Ook zijn grote poppen en verhalen geschreven door kunstenaar Fynn van der Ziel (Groningen, 1996) te zien. De poppen symboliseren toekomstige generaties. In ansichtkaarten vertellen ze hoe ze hier terecht zijn gekomen. De vloer van het paviljoen is open, zodat de wind vrij spel heeft met de installatie. “Het achterliggende idee is dat we het aan de toekomstige generaties verschuldigd zijn om voor ons milieu te zorgen,” vertellen D’Cruz en Sulima.

Eerder werkte het duo samen met Noorderlicht aan het Hernieuwde Energie project In The Courtroom with Rocks waarin ze parallellen trokken met de problematische mijnbouw in Groningen en gebieden elders in de wereld. Het werk in het Tschumipaviljoen is een vervolg op dit project.

Hernieuwde Energie
A House to Inherit: Postcards From the Future is onderdeel van Hernieuwde Energie, een meerjarige samenwerking tussen BPD Cultuurfonds en Noorderlicht (2021-2024). “Het bestuur van BPD Cultuurfonds hoopt op deze wijze, in samenspraak met Groningen en de Groningers, een positieve bijdrage te leveren en andere partijen te inspireren om in dit deel van Nederland te investeren. De eigenheid van dit gebied verdient onze blijvende waardering en aandacht,” vertelt Mirjam van ’t Veld, voorzitter bestuur BPD Cultuurfonds.

Over Olivia D’Cruz en Marina Sulima
Olivia D’Cruz (Goa, India, 1996) en Marina Sulima (Moldavië, 1996) studeerden in 2020 af aan Academie Minerva in de richting Illustratie. In hun gezamenlijke project leggen ze de focus op ecologie en landschap.

A house to Inherit: Postcards From the Future is mogelijk gemaakt door BPD Cultuurfonds en het Mondriaan Fonds.

Kunstpunt Groningen.

Kunstpunt Groningen (voorheen CBK) is hét knooppunt voor beeldende kunst. Wij lenen kunstwerken uit, begeleiden kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven, ontwikkelen educatieprojecten voor scholen en organiseren tentoonstellingen en activiteiten. 

Kunstpunt Groningen (formerly CBK) is the hub for visual arts. We lend works of art, supervise art assignments in public spaces and at companies, develop educational projects for schools and organize exhibitions and activities.

Locatie.

Tschumipaviljoen
Hereplein
Groningen
tel (050) 317 17 07
www.kunstpuntgroningen.nl