Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

A Mouse’s Skull

SIGN
1 mei 2021 t/m 30 mei 2021

Over deze activiteit.


De kunstenaars presenteren nieuwe werken voor A Mouse’s SkullElif Satanaya Özbay onderzoekt in haar werk de taal van het bewegend beeld. Özbay maakt visuele kunstwerken die zijn gebaseerd op de ‘diasporische ervaring’ en laat zich hierin inspireren door incidentiële, onheilspellende waargebeurde gebeurtenissen en traditionele volksverhalen.
http://elifozbay.info
https://www.instagram.com/yabzofile
 
Tomasz Skibicki heeft een nomadische onderzoekspraktijk ontwikkeld onder de naam ‘The Hoarder-Gatherer’. Als een forensisch wetenschapper voert Skibicki autopsies uit van plaatsen en dingen en verwerkt hij gevonden voorwerpen en lokale tekens in zijn installaties, sculpturen en films.
http://hoarder-gatherer.org/
https://www.instagram.com/skiibiickii/

Jaehun Park houdt zich in zijn werk bezig met het kapitalisme als vorm van religie in de postmoderne samenleving. Park maakt hiervoor gebruik van computergegenereerde 3D-animaties waarin hedendaagse, consumentgerelateerde objecten zich verschuilen in een post-apocalyptisch stedelijk landschap.
http://windlessroom.com/
https://www.instagram.com/windlessroom/

 

“I kept discovering things that invalidated what I already knew,
And then I learned things that showed me that everything was much simpler than what I’d previously imagined,
That all languages are connected by comparable patterns of logic.
I didn’t know until I did, that I didn’t need to know everything,
But I still wanted to know it all, or for what I did know to make sense cohesively as one thing,
Not a mix of different stratum eroding over a fault line,
But like dunes with no footprints but snake tracks and tree roots all the way into the water”.
 
Text by Holly Childs
Image by Jonathan Castro

OPENING

zaterdag 1 mei van 15.00 - 18.20 uur, de kunstenaars zijn aanwezig om over hun werk te vertellen. Kies een tijdslot: 15.00 - 15.40 - 16.20 - 17.00 - 17.40 - 18.20 uur. Bel of geef je op via sms of app: 06-23631796 of email naar: signnl@gmail.com (max. 10 personen per slot).

De expositie is te bezoeken tot en met 30 mei van di - za van 12.00 tot 17.00 en op zo van 14.00 tot 17.00. SIGN volgt de richtlijnen van RIVM en de regering: draag een mondkapje en geef elkaar de ruimte.


SIGN is op Hemelvaart (13 mei) en 1e Pinksterdag (23 mei) gesloten.
 

SIGN

SIGN is dynamisch en eigenzinnig; een interdisciplinair nationaal podium voor actuele, experimentele kunst. SIGN signaleert in een vroeg stadium talent met toekomstpotentieel en gaat uit van verrassende gezichtspunten en individuele kracht van kunstenaars. In haar beleid speelt Sign met de artistieke en maatschappelijke plaats, functie en betekenis van kunst en genereert voor dit alles de mogelijkheden, voorbij beperkende of dogmatische randvoorwaarden. Presentaties begeven zich op de grenzen die nu in kunst, kunstwereld en samenleving gangbaar lijken te zijn, impliciet digitale wereld en rol van publiek. Deze grensverleggende beeldende kunst betekent immers: onderzoek, vernieuwing, verrijking van kennis en visie. In haar pioniersfunctie schept zij de mogelijkheden voor jonge kunstenaars om hun bekwaamheden te etaleren en te ontwikkelen. In die zin is Sign een podium voor talentontwikkeling, profilering en initieert nieuw werk. Daarnaast besteden wij afhankelijk van het project, aandacht aan kennisoverdracht en educatie. SIGN staat dicht bij de maker en heeft een functie in innovatie, vernieuwing en verdere profilering. In haar podiumfunctie maakt zij presentaties in allerlei vormen en contexten mogelijk en initieert de productie van nieuw werk en biedt noodzakelijke reflectie. Ook daar richt zich het experiment op: bv. verschillende residentievormen, interventies publieke en openbare ruimte, kunstenclaves op festivals, connectie met populaire cultuur, theaterconnecties, mediale combinaties, design, sociale omgevingen, interactiviteit en participaties. Het experiment betreft ook de houding, opstelling, rol van de kunstenaar, die is breder dan kunstproductie in een “ateliersituatie”. Met name als er direct interactie is met het publiek en een live-aspect aan de orde is. Sign is altijd op zoek naar andere vormen waarin kunst kan communiceren met de samenleving. Dit brengt met zich mee dat presentaties niet alleen in haar eigen pand plaatsvinden maar ook op andere locaties en in de openbare ruimte wat een andere bijdrage van het publiek oplevert. Samenwerkingen: Regelmatig werken we samen op organisatorisch, artistiek inhoudelijk gebied met jonge kunstenaars, curatoren, andere initiatieven en organisaties. Deze samenwerkingen richten zich veelal op interdisciplinariteit, aftasten van grensgebieden, innovatie, verbreding t.a.v. inhoud en publiek en verrijking van kennis en visie. Dit geldt ook voor Sign zelf wat een open nieuwsgierige, leergierige houding betekent. Dit maakt mogelijk te reageren op de actuele ontwikkelingen. SIGN krijgt vanaf 2018 t/m 2020 van het Mondriaan Fonds de bijdrage voor het meerjarenprogramma presentatie-instellingen, als een van 28 presentatie instellingen in NL en Antillen.

Locatie.

SIGN
Winschoterkade 10
9711 EA Groningen
tel 050-3132651
www.sign2.nl