Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Nieuwe plek voor kunstwerk Auke de Vries

Het kunstwerk Zonder titel (1990) van kunstenaar Auke de Vries is weer te zien. De twee stalen sculpturen van 9 en 11 meter hoog hebben een nieuwe plek gekregen en staan nu op het (schier)eiland het Nonnengat in het Hoornsemeer nabij hotel Best Western Plus Hotel Groningen Plaza (voorheen Hampshire hotel). Het kunstwerk werd wegens de herinrichting van het gebied tijdelijk weggehaald en gerestaureerd. 

Auke de Vries (1937) is sinds de begin jaren vijftig werkzaam als schilder, tekenaar en etser. Vanaf de jaren zeventig maakt hij metalen sculptures. Zijn beelden zijn lichte, abstracte constructies opgebouwd uit geometrische vormen, die lijken te zweven: lijnen, kegels, kubussen, cilinders en vlakken. Hij laat zijn beelden aansluiten bij de architectuur ter plekke. De Vries heeft verschillende prijzen ontvangen voor zijn omvangrijke oeuvre. Lees hier meer over het kunstwerk

Lezing

Op woensdagavond 18 mei geeft Auke de Vries van 19.30 tot 21.00 uur in Kunstpunt een lezing over kunst in de publieke ruimte. Deelname is gratis, aanmelden kan via info@kunstpuntgroningen.nl. Meer informatie vind je hier.