Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Lezing door Auke de Vries over kunst in de openbare ruimte

Kunstpunt Groningen
18 mei 2022

Over deze activiteit.

                     Schaal
Maatverhouding in de wereld van de Architectuur en de Kunsten

Begin deze maand is een werk (Zonder titel, 1990) van kunstenaar Auke de Vries herplaatst op een nieuwe plek: eiland ‘Het Nonnengat’ in het Hoornsemeer. Het kunstwerk werd wegens de herinrichting van het gebied tijdelijk weggehaald en gerestaureerd. 

In dat kader komt Auke de Vries naar Groningen en geeft hij op woensdagavond 18 mei een lezing over kunst in de publieke ruimte.

Over Auke de Vries
Auke de Vries (1937) is sinds de begin jaren vijftig werkzaam als schilder, tekenaar en etser. Vanaf de jaren zeventig maakt hij metalen sculptures. Zijn beelden zijn lichte, abstracte constructies opgebouwd uit geometrische vormen, die lijken te zweven: lijnen, kegels, kubussen, cilinders en vlakken. Hij laat zijn beelden aansluiten bij de architectuur ter plekke. De Vries heeft verschillende prijzen ontvangen voor zijn omvangrijke oeuvre. 

Van 1972 tot 1986 was hij als docent verbonden aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en van 1986 tot 1996 aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. De Vries woont en werkt in Den Haag.  

Wil je meer weten over kunst in de openbare ruimte? Kom naar de lezing 'Schaal – Maatverhouding in de wereld van de Architectuur en de Kunsten'.

Datum: woensdag 18 mei
Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur
Voertaal: Nederlands
Toegang: gratis 
Aanmelden: stuur een e-mail naar info@kunstpuntgroningen.nl en laat ons weten met hoeveel personen je komt. 

Kunstpunt Groningen.

Kunstpunt Groningen (voorheen CBK) is hét knooppunt voor beeldende kunst. Wij lenen kunstwerken uit, begeleiden kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven, ontwikkelen educatieprojecten voor scholen en organiseren tentoonstellingen en activiteiten. 

Locatie.

Kunstpunt Groningen
Trompsingel 27A
9724 DA Groningen
tel (050) 317 17 07
www.kunstpuntgroningen.nl