Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Open calls

Op deze pagina vind je een overzicht van kunstopdrachten, stipendia, werkperiodes en kunstmanifestaties in Groningen en de rest van de wereld.

Open Call – Pop-up Kunstuitleen Groningen – Vapiano-pand (Nieuwe Markt)

Kunstpunt is neergestreken in hartje Stad! Vanuit het voormalige Vapiano-pand, schuin tegenover Forum Groningen, zit nu onze pop-up van de Kunstuitleen.

Zou jij graag je werk willen tonen op deze drukbezochte locatie? Doe dan mee aan deze open call, en wie weet hangt jouw werk straks in de etalage aan de Nieuwe Markt! Vanaf donderdag 16 mei geven we iedere twee weken een nieuwe kunstenaar hier een podium.

Dit is wat we van je vragen:

  • Je bent professioneel beeldend kunstenaar, werkzaam of woonachtig in de provincie Groningen;
  • Aanmelden kan door een foto van het werk dat je wilt tonen te mailen naar info@kunstpuntgroningen.nl, met vermelding van titel, techniek, formaat en verkoopprijs;
  • Het werk moet beschikbaar en geschikt zijn om uit te lenen; aan de achterkant moet het werk voorzien zijn van een ophangsysteem;
  • Het formaat van het raam waarin het werk getoond gaat worden is 319 cm hoog x 148 cm breed (goed te weten: het betreft een raam aan de schaduwkant, er schijnt dus geen zonlicht op je werk);
  • Je zorgt zelf voor vervoer van en naar Vapiano, na afstemming met Kunstpunt;
  • Uit alle aanmeldingen selecteren wij werken; de kunstenaar krijgt daarna te horen of en wanneer het werk getoond gaat worden;
  • Als een werk wordt uitgeleend is dat voor minimaal zes en maximaal twaalf maanden (langer in overleg).

🗓️ Vanaf donderdag 16 mei starten we met geselecteerd werk te tonen. Dit doen we in ieder geval t/m eind juli. Wil je kans maken je werk op deze unieke promotieplek te tonen aan het publiek? Meld je dan snel aan!

ℹ️ Heb je nog vragen of opmerkingen, mail dan gerust naar info@kunstpuntgroningen.nl

Open Call – LICHT 2024 – Galerie Pouloeuff (Naarden-Vesting)

In het najaar en de winter toont Galerie Pouloeuff de expositie LICHT 2024. “Voor deze expositie zijn wij op zoek naar jonge kunstenaars die werk maken waar licht in voorkomt. Dit kan zijn dat het werk licht geeft of over licht gaat. Als je op een of andere manier verbonden bent met dit onderwerp ben je welkom om je op te geven voor de open call. De expositie zal lopen van 6 november tot begin januari. Gedurende deze periode is het werk tijdens openingstijden te bezichtigen in de galerie. Maar de lichten zullen ook na sluitingstijd aan blijven zodat de expositie de omgeving zal oplichten en het werk door voorbijgangers te bewonderen is.”

Ook deelnemen?

“Ben jij een jonge kunstenaar en woon en werk je in Nederland en heb jij een of meerdere werken waarin licht een cruciale rol speelt? Wij nodigen jou uit om jouw kunstwerk voor te dragen voor de LICHT-expositie in onze galerie. Stuur de details van je werk, inclusief een foto met afmetingen, materiaal en titel, samen met je contactgegevens, leeftijd en eventuele website of sociale media-profielen naar mail.ons@galeriepouloeuff.nl. De deadline voor inzendingen is 22 mei. Ons galerieteam zal een selectie maken uit alle inzendingen. We kijken ernaar uit om jouw kunstwerk te ontdekken!”

⏰ Deadline voor aanmelden: woensdag 22 mei
ℹ️  Meer informatie? Mail naar mail.ons@galeriepouloeuff.nl. Of neem een kijkje op Oproep LICHT 2024(see for English below) | Nieuws en media | Galerie Pouloeuff

Open Call – Pakje Kunst – MOW / Museum Westerwolde

Sinds 24 september 2023 staat er in het MOW een Pakje Kunst-automaat in de museumwinkel. Pakje Kunst presenteert kunstwerkjes ter grootte van een pakje sigaretten in een oude mechanisch sigarettenautomaat. Een doosje kost slechts €4 en je kunt er elke kunstvorm in tegenkomen. De opbrengst gaat vrijwel helemaal naar de deelnemende kunstenaars.

Voor de automaat is MOW altijd op zoek naar kunstenmakers uit Westerwolde, Oldambt, Pekela, Veendam en Stadskanaal die het leuk vinden om mensen te verrassen, verwarren, ontroeren of licht te irriteren met kunstwerkjes ter grootte van een pakje sigaretten.

Voor meer informatie vind je via Pakje kunst | Het MOW
Aanmelden kan via info@hetmow.nl

Open call insturen voor op deze pagina