Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Kie Ellens

Kie Ellens (1956) is opgeleid tot beeldend kunstenaar. Van 2007 tot 2016 was hij directeur van Stichting Wall House #2 in Groningen.

John Hejduk’s Apex, een boek over het Wall House

“Veel dingen om ons heen zijn op een fundamentele manier verbonden met een ‘model’. Een model maken is één ding maar het dan ook nog te gebruiken is weer iets anders. De New Yorkse architect John Quentin Hejduk (1929-2000) maakte begin jaren 70 een serie theoretische modellen, de zogenaamde Wall Houses. Aan het Hoornse Meer staat het enige model dat wel gerealiseerd is. Vlak na Hejduks overlijden in de zomer van 2009 kon de bouw van Wall House #2 van start gaan. Wall House #2 is een van de meest eigenzinnige woningen van Groningen en een hoogtepunt in het oeuvre van John Quentin Hejduk. In mijn boek wordt een set van drie verschillende verhalen samengebracht. Een oud-leerling van John Hejduk komt aan het woord, een aantal kunstenaars die tijdens een residentie ter plaatse werk voor het Wall House hebben gemaakt en ikzelf als curator en ervaringsdeskundige. Ikzelf woonde korte tijd in een van de appartementen van John Hejduks Kreuzberg Turm in Berlijn.”

Over project 'Lucht'

De coronamaatregelen hebben de kunstsector enorm getroffen. Tentoonstellingen en kunstsubsidies zijn geannuleerd of uitgesteld. Het is een onzekere tijd voor veel kunstenaars. Met het project Lucht wil Kunstpunt Groningen kunstenaars en vormgevers uit de gemeente Groningen ondersteunen. 87 Groninger kunstenaars hebben een stipendium ontvangen waarmee ze nieuw werk hebben gemaakt, waaronder Kie Ellens. Met een billboard-expositie van 27 september t/m 17 oktober presenteren we verspreid door de stad Groningen alle kunstenaars aan je. Bekijk hier het werk van de andere kunstenaars