Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Tentoonstelling Arjen Boerstra en Wim Warrink in CBK

18 februari 2016

Leerling en meester ontmoeten elkaar nu als twee autonome kunstenaars

Vanaf 27 februari is in het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) de tentoonstelling Cloudbusting, met werk van de in Groningen wonende kunstenaars Arjen Boerstra en Wim Warrink te zien. Sinds 2008 werken Boerstra en Warrink samen. Warrink als assistent van Boerstra. In 2015 studeerde Warrink zelf af als autonoom beeldend kunstenaar aan Academie Minerva en startte zijn eigen beroepspraktijk, maar de samenwerking met Boerstra hield stand. In deze tentoonstelling ontmoeten het jonge talent en zijn leermeester elkaar als twee autonome kunstenaars. Vanuit een zwevende kamer zijn andere projecten van Boerstra en de machines van Warrink te zien. Een beeldende interactie met ingrepen in de ruimte waarin allerlei krachten zich met elkaar meten. De tentoonstelling is te zien t/m 24 april 2016 in het CBK aan de Trompsingel 27, zie ook www.cbkgroningen.nl. Openingstijden: wo t/m vr 9 – 17 uur, za en zo 13 – 17 uur.

Martinitoren

In het kader van deze tentoonstelling realiseren beide kunstenaars ook een tijdelijk kunstwerk onder de Martinitoren. Op deze plek, het historische hart van de stad, plaatsen ze een pendel die energie omzet in een beweging. Het werk is dagelijks te vrij te bezichtigen tijdens openingstijden van de toren en na sluitingstijd vanachter de hekken.

Wim Warrink

Wim Warrink (Assen, 1983) is gefascineerd door logica en wetenschappelijke wetten. Met zijn onderzoekende geest voert hij experimenten uit. Het stellen van wezenlijke vragen is voor hem hierbij het beginpunt en de oprechte zoektocht naar een antwoord is het werk. Warrink onderzoekt de essentie van kracht met behulp van oude technieken en methoden. Als onderdeel van het verbeelden en verwonderen schuwt de jonge kunstenaar niet zowel zijn successen als mislukkingen te tonen. Het eindexamenwerk van Warrink werd bekroond met de Klaas Dijkstra Academieprijs.

Arjen Boerstra

Arjen Boerstra (Heerenveen, 1967) is een kunstenaar met een grote staat van dienst. Ruim een jaar geleden was een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien bij de Verbeke Foundation in België. Boerstra begon in zijn jeugd al met het knutselen van modelboten, vliegtuigen, en het bouwen van hutten. Op zoek naar de onbevangenheid van toen en als geheugenexperiment maakte hij tijdens de eerste jaren van zijn kunstenaarschap een reconstructie van de zolderkamer uit zijn jeugd. Dit werd het startpunt voor projecten waarin persoonlijke herinneringen, historische feiten en ontdekkingen op wonderlijke wijze door elkaar heen lopen. Zijn toenemende interesse voor historische ontwikkelingen leidde tot nieuwe avonturen, met aanvankelijk zichzelf in de hoofdrol, maar later in andere hoedanigheden. Naar eigen zeggen geven deze alterego’s hem de distantie om verder te kijken en keuzes te maken die voor hem ongewoon zijn of die hij anders niet aan zou durven.