Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Nieuwe strip op Grote Markt

4 maart 2015

Bart Nijstad fantaseert over ontstaan Groninger Forum

In een vierjarig project verbeelden Groninger striptekenaars op verzoek van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) de veranderingen aan de Grote Markt. Ze doen dat op de bouwschutting rondom de nieuwbouw aan de markt. In de vierde strip in deze estafette fantaseert Bart Nijstad over het ontstaan van het Groninger Forum. Nijstad doet dat aan de hand van een mystiek wezen dat het toekomstige Forum uiteindelijk in de stad plaatst. Vanaf woensdag 11 maart is zijn strip te zien. Eerder tekenden Sam Peeters, Barbara Stok en Erik Wielaert een strip voor de bouwschutting. Na Bart Nijstad sluit Maria van Driel de reeks af. Kijk voor meer informatie op www.cbkgroningen.nl.

Antihelden

Bart Nijstad (Meppel, 1979) is beeldend kunstenaar, illustrator en striptekenaar. Hij studeerde aan Academie Minerva. In zijn strips komen veelal antihelden in gewone, alledaagse situaties voor. Vaak krijgt het leven van deze karakters van het ene op het andere moment een absurde wending. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat een doktersbezoek ineens een hallucinerende trip wordt. Zijn stripalbumdebuut Muggen verscheen in 2014 en werd uitstekend ontvangen.

De strips op de Grote Markt komen tot stand in samenwerking met de projectmanager en partners van het Groninger Forum, het Nederlands Stripmuseum en de ondernemers uit de buurt.