Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Kunstwerken met gepaste afstand in het Noorderplantsoen

3 juli 2020

Kunstproject inspireert en laat Groningers deze zomer veilig ontmoeten

Nieuwe uitdagingen vragen om creatieve ideeën! Wethouder Glimina Chakor heeft vanmorgen het tijdelijke kunstproject Met gepaste afstand in het Noorderplantsoen geopend. De huidige coronamaatregelen waren aanleiding voor het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Groningen om drie noordelijke beeldend kunstenaars/ ontwerpers te vragen een kunstwerk voor de zomer van 2020 te maken.
De drie tijdelijke kunstwerken geven op een creatieve manier invulling aan de gepaste afstand die we momenteel tot elkaar moeten behouden. De kunstenaars Eva Koopmans, Jochem Koopman en Studio 212 Fahrenheit willen met hun werk de Groningers inspireren, van een vleugje humor voorzien en elkaar veilig laten ontmoeten.

Drie kunstwerken
Eva Koopmans brengt een Ode aan de spontane ontmoeting. Haar installatie herinnert aan de kracht van spontane ontmoetingen met onbekenden en laat je dit ook ervaren, op gepaste afstand. HOU IST van Jochem Koopman is een ontmoetingsplek met ingebouwde zitplekken op anderhalve meter. Zo kun je samen bijpraten zonder na te denken of je de juiste afstand houdt. Studio 212 Fahrenheit neemt met Personal Square de huidige minimale afstand als aanleiding om met een lijnobject Groningers hun persoonlijke maximale ruimte te laten ervaren. De minimale afstand is momenteel 1,5 meter, maar wat is de maximale ruimte per Nederlander? En wat vind jij prettig?

Met gepaste afstand is nog tot 1 oktober te bezoeken in het Noorderplantsoen.

Dit tijdelijke kunstproject is gerealiseerd in opdracht van het CBK Groningen en met dank aan gemeente Groningen.