Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Duo tentoonstelling in CBK

26 maart 2019

Sandra de Groot & Lisa Smithson werken beiden met textiel

Van 6 april t/m 11 mei 2019 presenteert het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) een duo tentoonstelling met werk van Sandra de Groot en Lisa Smithson. Beide kunstenaars maken werk waarbij het ambachtelijke proces en de keuze voor textiel een rode draad vormen. In de tentoonstelling zie je installaties die beide kunstenaars op deze wijze realiseerden.

Sandra de Groot studeerde aan Academie Minerva. Ze maakt touwsculpturen die ze zelf uitvoert. Elk beeld knoopt ze met de hand en tijdens dat proces ontwikkelt ze vernieuwing in toepassing en uitvoering van de knooptechniek. De Groot werkt met naturel geknoopt katoen omdat volgens haar vormen en structuren zo het mooist tot hun recht komen. Ze wil met haar installaties de toeschouwer confronteren met grote hoeveelheden knopen en touwen. Dit roept volgens haar vragen op over tijd, techniek en intensiteit.

Lisa Smithson studeerde cum laude af aan het Frank Mohr Instituut in Groningen. Ze maakt (vooral) zwart-wittekeningen en monumentale, textiele werken waarbij verschillende stofbewerkingen zoals patchwork, naaiwerk en quilten als uitgangspunt worden genomen. Fragmenten van gordijnen, dekbedovertrekken en zakdoeken vormen in haar werk een schilderachtig geheel.

De duo tentoonstelling in het CBK aan de Trompsingel 27a is gratis toegankelijk van woensdag t/m zaterdag van 12 tot 17 uur, zie ook www.cbkgroningen.nl.