Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

CBK organiseert de Week van de Kunst op Straat

21 maart 2019

Rondleidingen, urban biketour, ritten voor twee, Kunst-op-Straatprijs

Van 6 t/m 15 april 2018 organiseert het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) de Week van de Kunst op Straat. In de gemeente Groningen zijn ruim 450 kunstwerken op straat te vinden. Ze staan op straten, pleinen en hangen aan gevels. Het CBK zorgt voor deze collectie. Tijdens de Week van de Kunst op Straat laat het CBK je hier (op een andere manier) kennis mee maken. Er zijn rondleidingen, er is een urban biketour, je kunt het verhaal achter een kunstwerk horen tijdens een rit voor twee, en er is een Kunst-op-Straatprijs. Het accent ligt dit jaar op kunstwerken die bewegen, die uitnodigen tot bewegen of die beweging suggereren. Kijk voor meer info en het programma op www.cbkgroningen.nl.

Zaterdag 6 april

Ontdek je favoriete kunstwerk tijdens een rit voor twee

Kom zaterdag 6 april tussen 13 en 16 uur naar de Vismarkt, stap in een fietstaxi en laat je – alleen of samen met iemand – naar een verrassend kunstwerk vervoeren. Onderweg hoor je het verhaal achter het kunstwerk en kom je er meer over te weten. En als je wilt, maakt onze fietschauffeur ook een foto van jou en het kunstwerk. Deelname is gratis, de capaciteit is beperkt.

Dinsdag 9 april

Kunst-op-Straatwandeling voor senioren

In het centrum van Groningen staan ontzettend veel kunstwerken. Senioren van De Pelster gaan in een aangepaste wandeling deze kunstwerken bekijken. Tijdens de wandeling vertelt rondleider Margriet Diertens hen het verhaal achter al deze werken en ontdekken ze hun leefomgeving met andere ogen.

Woensdag 10 en donderdag 11 april

Urban biketour

Stap op de fiets en ontdek Kunst op Straat in het donker met rondleider Albert Westerhoff en een stevige zaklamp. Een paar keer tijdens de tour word je verrast door een liedje van singer-songwriter Robin IJzerman. De urban biketour vindt plaats op woensdag 10 en donderdag 11 april en start om 20.30 uur vanaf het CBK. Duur: circa 1,5 uur. Tickets kosten 7,50 euro per persoon en zijn te koop via de website van het CBK.

Donderdag 11 april

KunstKaravaan

Speciaal voor het primair onderwijs organiseert het CBK de KunstKaravaan. Leerlingen van de basisschool Dom Helder Camara werken op school onder leiding van kunstenaar en docent Els Brouwer aan kunstwerken die bewegen als je ermee loopt, bijvoorbeeld door de wind, of door eigen beweging. Donderdag 11 april is alles gereed en komen alle kunstwerken, leerlingen, leerkrachten, ouders en muzikanten samen op het schoolplein en kan het feest beginnen! Samen lopen ze in een kleurrijke KunstKaravaan door de wijk en zijn ze zelf even Kunst op Straat.

Zaterdag 13 april

Engelstalige kunstwandeling

Voor iedereen die Engels spreekt organiseert het CBK een rondleiding door het centrum langs Kunst op Straat. Ontdek meer over Groningen, hoor de verhalen achter de kunstwerken en wandel met een andere blik door de stad. De wandeling vindt plaats op zaterdag 13 april en start om 13.30 uur vanaf City Central bij de Der A-kerk. Duur: circa 1,5 uur. Tickets kosten 7,50 euro per persoon en zijn te koop via de website van het CBK.

Stem op je favoriete kunstwerk

Binnen het thema van dit jaar – in beweging – heeft het CBK tien kunstwerken genomineerd. Vanaf 3 april vind je ze allemaal op www.kunstopstraatprijs.nl en het leuke is, je kunt op deze website zelf bepalen welk kunstwerk volgens jou de Kunst-op-Straatprijs 2019 moet winnen. Stemmen kan t/m 13 april. Het winnende kunstwerk wordt op de laatste dag van de Week van de Kunst op Straat in het zonnetje gezet.