Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

CBK Groningen presenteert verrassende kunst tijdens ESNS Art

15 januari 2020

Gladiator verwelkomt ESNS-bezoekers

Vijf grootse of muzikale kunstwerken leiden ESNS-bezoekers de komende dagen door de stad, dankzij een nieuwe samenwerking tussen het CBK Groningen en Eurosonic Noorderslag. Paula Lambeck, directeur CBK Groningen: “We zijn erg blij dat we onder de vlag van ESNS Art deze kunstwerken kunnen presenteren aan een groot, internationaal popmuziek-publiek in Groningen. Met deze sculpturen geven we een andere blik op de hedendaagse popcultuur.”

 

Jelle de GraafOlaf Mooij en Jimi Kleinbruinink zijn de kunstenaars achter deze werken. Zij hebben muziek, duurzaamheid en interactie met de ruimte om je heen verwerkt in hun metershoge, muzikale kunstobjecten. Van 15 t/m 18 januari zijn de kunstwerken te zien voor het Hoofdstation, in De Oosterpoort, voor het CBK, op het Waagplein en de Grote Markt, of als route te ontdekken in een Urban Biketour.

 

Bij aankomst op het hoofdstation van Groningen is de 7 meter hoge gladiator al van grote afstand te herkennen. Als poortwachter staat hij aan de start van het ESNS Art avontuur van menig bezoeker. Ook de enorme robot op de Grote Markt is niet te missen, met muzikale onderdelen in zijn metershoge lijf. Kunstenaar Jelle de Graaf heeft deze gigantische sculpturen van gerecycled materiaal gemaakt. De Groninger kunstenaar Jimi Kleinbruinink brengt de patio van De Oosterpoort tot leven met zijn lichtsculptuur Neon Nest. Met o.a. bamboestokken en gekleurd tape zet hij zijn werk ter plekke in elkaar waardoor zijn creatie op ieder event uniek is. Geïnspireerd door de pausmobiel en door ‘God is a DJ‘ van Faithless, bouwde kunstenaar Olaf Mooij twee auto’s om tot DJ-mobiel. In zijn rijdende installaties heeft hij enorme speakers, tweeters en woofers verwerkt. Tijdens ESNS Art zijn de auto’s te vinden voor het CBK Groningen aan de Trompsingel en op het Waagplein.

 

Urban Biketour

Onder leiding van kunstenaar-docent Albert Westerhoff fietsen deelnemers van de Urban Biketour langs de highlights van ESNS Art én de buitencollectie van de stad. Ze worden tijdens de tour bovendien verrast door liedjes van singer-songwriter Douwe Doorduin. De Urban Biketours vertrekken op donderdag 16 en vrijdag 17 januari om 17 uur vanaf het Forum Groningen. Tickets zijn te koop voor 7,50 euro in de webshop van het CBK.