Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Strip op bouwschutting Grote Markt

Kunstopdrachtenarchief kunst op straat

De binnenstad van Groningen maakt veranderingen door: de nieuwbouw van de oostwand van de Grote Markt en daarachter het Groninger Forum. Het CBK vroeg striptekenaars die veranderingen te verbeelden op de bouwschutting rondom de nieuwbouw. De 8e en allerlaatste strip van deze estafette is getekend door het illustratie-collectief Knetterijs en gaat over de opening van het Groninger Forum. Op negen platen zie je een parade van bekende en onbekende Groningers voorbijkomen, zoals sporters, Stadjers, kunstenaars en zakenlui, op weg naar het Forum. Wie goed kijkt, ziet ook cultuurwethouder Paul de Rook die onderweg is naar de openingshandeling. Zal hij op tijd arriveren?

Eerder waren strips te zien van Sam Peeters, Barbara Stok, Erik Wielaert, Bart Nijstad, Maria van Driel , De Stalinski’s en Jan-Willem Spakman.

De strips op de Grote Markt komen tot stand in samenwerking met de projectmanager Grote Markt Oostwand en Forum en partners van het Nederlands Stripmuseum, het Groninger Forum en de ondernemers uit de buurt.