Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

De Madonna van de nevelen – Luk van Soom (2005)

Kunstopdrachtenarchief kunst op straat

In 2002 vroeg woningcorporatie IN het CBK advies over een kunstopdracht. Oud-directeur Louwris Kroon wilde zijn afscheidscadeau liever aan de huurders besteden en riep ze op een woonwens te doen. Uit 55 inzendingen werd het idee van Wim Grijze uit Paddepoel gekozen die een kunstwerk wilde voor zijn wijk.

Luk van Soom
In 2003 werd een kunstcommissie gevormd door twee buurtbewoners, vertegenwoordigers van IN, ROEZ en het CBK. Een kunstopdracht werd geformuleerd en uit een voorselectie koos de commissie voor de Belg Luk van Soom. Hij maakte twee schetsontwerpen en De Madonna van de Nevelen kreeg de voorkeur.
De Madonna is al één keer eerder gemaakt en staat in België bij een privékliniek. Voor Paddepoel is de Madonna voor de tweede keer gegoten, en dat zal voor Nederland de enige blijven! ‘Het Witte Wief’, zoals de wijkvertegenwoordigers het beeld nu al noemen, staat langs de waterkant van het Reitdiep.

De Luk van Soom – Wat er zich zoal op de wolken afspeelt
Van 1 september tot en met 1 januari 2006 was in het CBK meer werk van de fantasierijke kunstenaar te zien. Hij laat zich in zijn eigen werk inspireren door ‘Le petit prince’ van Antoine de Saint-Exupéry (De Kleine Prins). Dit was heel goed te zien in de tentoonstelling en dit kwam ook in ons educatieve aanbod terug.