Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Kunst op straat.

In de gemeente Groningen hebben we bijna 600 kunstwerken in de openbare ruimte: op de singels, in parken, middenin woonwijken, hangend aan gevels en in parkeergarages, maar ook op wierden, tussen graven, grenzend aan bossen en landerijen. Je vindt hier informatie over alle kunstwerken in Groningen, Haren, Ten Boer en Meerstad en kunstroutes langs werken in Groningen en omgeving.

Doorzoek de collectie.

Open de kaart

Bekijk de hele collectie
Open de kaart

De collectie Kunst op Straat.

Van eeuwenoud tot eigentijds. De Kunst op Straatcollectie in Groningen is heel divers en op zeer uiteenlopende manieren tot stand gekomen. We praten je bij.

Lees hier alles over de collectie

Bekijk alle kunstwerken per wijk

Wil je alleen alle kunst in de wijk Paddepoel zien? Of liever alleen die in Beijum? We hebben een handig overzicht per wijk gemaakt van alle kunstwerken in de openbare ruimte. Ook lees je direct meer over het ontstaan van die wijk.

Zoek hier op kunst per wijk

Bekijk alle kunstwerken per stadsgroen

Wil je alle kunstwerken in het Noorderplantsoen overzichtelijk op een rij zien, of die in het Stadspark of begraafplaats Selwerderhof? Met dit handige overzicht zie je per park, plein of begraafplaats welke kunstwerken je daar kunt vinden.

Zoek hier op kunst in stadsgroen