Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Secret Life in a Public Body

Henk Visch

Over dit kunstwerk.

Het meer dan levensgrote beeld van Henk Visch is een figuur van brons. De man strekt zich naar voren uit en rust hierbij op zijn vingertoppen, wat de houding spanning geeft.
De beelden van Visch zijn niet eenvoudig te duiden. Ze hebben een poëtische schoonheid en nodigen uit tot eigen interpretaties. Zijn oeuvre kenmerkt zich vooral door raadselachtigheid, vaak nog eens versterkt door de titels, zoals ook in dit geval. Secret Life in a Public Body verwijst naar ‘een geheim leven’. Maar bedoelt Visch met het openbare lichaam zijn beeld of de plek waar het staat? En wat zijn die geheimen?

Het kunstwerk heeft eerst 5 jaar in de parkeergarage Westerhaven gestaan en nam daar precies de ruimte van een parkeerplek in. Het contrast met de glanzende voertuigen was opvallend. Sinds 31 maart 2009 staat het op het plein bij het Voormalig Klein Poortje aan de Oosterhaven.

Over de totstandkoming.

Secret Life in a Public Body is voor het eerst tentoongesteld in Arnhem tijdens de negende editie van de kunstmanifestatie Sonsbeek 9 Locus/Focus in de zomer van 2001. In Groningen was het beeld van Visch in het CBK Groningen te zien bij de expositie Zie de Mens, in 2002. Deze tentoonstelling en de herinnering aan het beeld op die andere, spannende locatie waren aanleiding het kunstwerk voor Groningen te willen verwerven.

Deel van de route.

Locatie.

Voor 't Voormalig Klein Poortje

Bekijk op de kaart

Facts & Figures.

 • Door
  Henk Visch

 • Wijk
  Centrum

 • Jaar van realisatie
  2001

 • Kunstsoort
  Vrijstaande sculptuur

 • Materiaal
  Brons

 • Afmetingen
  h 1,50 m x b 3,00 m x d 0,80 m