Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Levensloop

Loes Heebink

Over dit kunstwerk.

Het kunstwerk Levensloop is te vinden aan het Pieterpad, tussen de wijken Selwerd en Paddepoel. Het bestaat uit een wegwijzer die is uitgerust met bordjes waarop de werelddelen en hun hoogte- en breedtegraden genoemd worden. Onderaan de wegwijzer ligt een berg in aluminium gegoten schoenen. Levensloop staat symbool voor de mensen die in de twee noordelijke stadswijken wonen – ze zijn afkomstig uit meer dan tachtig verschillende landen – en de weg die ze in hun leven hebben afgelegd.

Het idee om een wegwijzer te vervaardigen kwam van Hans Mulder, wijkbewoner en lid van de wijkraad. Samen met Buro Loeks en beeldend kunstenaar Loes Heebink werd een Community Art project opgezet rondom het thema lopen. Er werden schoenen van wijkbewoners ingezameld die vervolgens in aluminium zijn gegoten. Schrijfster Gonneke Bonting verzamelde levensverhalen van bewoners, die gebundeld werden in het boek Levensloop. De schoenen van de verhalenvertellers zijn in het boek afgebeeld en vormen hun portret.

Over de totstandkoming.

Het kunstproject Levensloop is gefinancierd uit het Nieuw Lokaal Akkoord (NLA), dat een samenwerkingsverband van de Gemeente Groningen en de woningbouwcorporaties. Het doel hierbij was tweeledig; enerzijds het verfraaien van openbare ruimtes, anderzijds het bevorderen van bewonersparticipatie.

Deel van de route.

Locatie.

Park Selwerd (aan het fietspad bij Stichting Islamitisch Centrum Groningen)

Bekijk op de kaart

Facts & Figures.

 • Door
  Loes Heebink

 • Wijk
  Selwerd

 • Jaar van realisatie
  2013

 • Kunstsoort
  Vrijstaande sculptuur

 • Materiaal
  Aluminium

 • Afmetingen
  h 4,00 x b 1,45 m.