Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Farsi largo/Making Space

Janet Mullarney

Over dit kunstwerk.

Farsi largo/Making Space bestaat uit twee figuren, een man en een vrouw, die naar elkaar toe lijken te zweven. De man hangt op zijn rug, vrij in de ruimte, gestrekt. Met zijn armen reikt hij naar de vrouw. Zij zit gedeeltelijk vast in de gevel en het lijkt haast alsof ze zich daaruit los probeert te maken. Door de houding en de kijkrichting horen deze beelden duidelijk bij elkaar. Hun verbondenheid wordt nog versterkt door de metalen draden die uit de muur komen. Deze lijnen symboliseren de communicatie tussen de figuren.
 
De kunstenares heeft zich laten inspireren door de plek waar mensen langslopen of stoppen om een praatje te maken. De atmosfeer wordt erdoor gevuld. Op die manier komen de gedachten van de passanten volgens de kunstenares even in contact met de gedachtestroom van het beeld. 
 
Architect Adolfo Natalini gaf de opdracht voor het beeld. Mullarney woont, evenals Natalini, ook in Italië, maar komt oorspronkelijk uit Ierland.

Over de totstandkoming.

Architect Adolfo Natalini benaderde Janet Mullarney om een kunstwerk te maken bij het Waagstraatcomplex. Opdrachtgever van dit gebouwencomplex, de dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Groningen, kocht het kunstwerk vervolgens aan voor de stad.
 
Farsi largo/Making Space is een van de twee kunstwerken die het in 1996 geopende Waagstraatcomplex sieren. Het andere is Appuntamento con la Musica van Roberto Barni.

Deel van de route.

Locatie.

Waagplein (op ca. 6 m. hoogte)

Bekijk op de kaart

Facts & Figures.

 • Door
  Janet Mullarney

 • Wijk
  Centrum

 • Jaar van realisatie
  1996

 • Kunstsoort
  Vrijstaande sculptuur

 • Materiaal
  Hout, Koper

 • Afmetingen
  d 2,50/1,70 m