Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Tschumiproject

Archief

Over het project

Het Tschumipaviljoen is ontworpen door architect Bernard Tschumi en is het resultaat van What a Wonderful World, een manifestatie van het Groninger Museum en de gemeente Groningen. Tijdens deze manifestatie moesten deconstructivistische bouwwerkjes de videoclip vanuit de huiskamer naar de openbare ruimte verplaatsen. Van de in totaal vijf paviljoens zijn de Videobusstop op het Emmaplein en het Tschumipaviljoen behouden. Het is nu een eigentijds podium voor multimedia installaties.

Bij het Tschumipaviljoen heeft Kunstpunt Groningen een educatieproject ontwikkeld. Leerlingen maakten kennis met het kunstwerk in het paviljoen en gebruikten dit als inspiratiebron voor het maken van hun eigen installatie.

Het programma bestond uit een bezoek aan het Tschumipaviljoen en een gastles op school, waarna de leerlingen verder zelfstandig aan de slag gingen.

Aanvragen

Op dit moment bieden we dit project niet aan. Mocht je wel interesse hebben, neem dan contact op voor de mogelijkheden met Tynke Boomsma, projectleider Educatie, via (050) 317 17 07 of tynkeboomsma@kunstpuntgroningen.nl.

Handige informatie.

  • Doelgroep
    Geschikt voor alle leerjaren en niveaus van het voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs