Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Kunst in de kelder i.s.m. Forum Groningen

Archief

Over het project.

In de parkeergarage onder het Forum vind je het kunstwerk Wervel van Nicky Assmann. Zij heeft zich laten inspireren door de vorm, functie en dynamiek van het gebouw. Om Wervel en het Forum Groningen te leren kennen, ontwikkelde Kunstpunt Groningen in samenwerking met het Forum dit onderwijsproject. De vraag die hierin centraal staat is: wat zou jij voor kunstwerk ontwerpen voor het Forum? Het programma bestaat uit twee onderdelen.

Eerst krijgen de leerlingen een uitgebreide rondleiding door het gebouw en kiezen ze een ruimte in het Forum waarvoor ze een kunstwerk gaan ontwerpen.

Voor het tweede deel komt er een gastdocent van Kunstpunt Groningen in de klas om de opdracht en het lesmateriaal te introduceren. Hierna gaan de leerlingen op school een aantal lessen aan de slag met het lesmateriaal. Ze doen onderzoek naar functionaliteit van de ruimte, materiaalgebruik en maken uiteindelijk een ontwerp. Dit kan uitmonden in een schilderij, een choreografie, een beeld, een installatie, een gedicht. Alles is mogelijk. Het project wordt afgesloten met een feestelijke presentatie van de kunstwerken

Aanvragen

Handige informatie.

 • Doelgroep
  Geschikt voor klas 3 t/m 6 van de havo en het vwo.
 • Duur
  Introductie: ca. 1 uur. Gastles: ca. 1,5 uur. Daarna gaan de leerlingen nog zo’n vijf lessen zelfstandig aan de slag.
 • Locatie

  Het eerste deel van het programma vindt plaats in Forum Groningen en de gastles vindt plaats op school.

 • Kosten
  € 300 euro per klas incl. lesmateriaal.