Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Nieuws

Multiple Mirthe van Wermeskerken binnen een dag uitverkocht

Door: Redactie, 10 december 2021

Kunstenaar Mirthe van Wermeskerken (1998) maakte in opdracht van de Kunstuitleen van Kunstpunt Groningen een bijzondere keramieken schaal in kleine oplage. In de speciale voorverkoop voor Kunstuitleen-leners was de multiple binnen een dag uitverkocht. 

Kunstpunt Groningen wil met kunst in opdracht kunstenaars in hun beroepspraktijk ondersteunen. Mede dankzij het lidmaatschapsgeld van leners van de Kunstuitleen werd dit mogelijk gemaakt. Daarom werd voor hen een speciale voorverkoop gestart, die tot donderdag 16 december zou duren. De schaal met een prijs van € 175 was echter binnen een dag al uitverkocht. 

De keuze voor Mirthe van Wermeskerken

Mirthe van Wermeskerken, recent afgestudeerd aan Academie Minerva in de richting Design - Illustration & Animation, is gekozen uit drie kunstenaars die waren geselecteerd door externe adviseurs Mirjam Dijkema (Academie Minerva) en Tsjalling Venema (galerie with tsjalling:). De multiple van Mirthe van Wermeskerken is de eerste die in opdracht van Kunstpunt Groningen is gemaakt. “Ik vind het super dat ik door Kunstpunt als beginnend zelfstandige de kans kreeg om in opdracht met keramiek bezig te gaan. Een verhaal over de overstromingen die ik meemaakte is iets wat ik steeds al voor mezelf beeldend wilde maken en ik vind het helemaal mooi dat het op deze manier voor meer mensen zichtbaar is.” Kunstpunt is van plan jaarlijks een multiple in opdracht te laten maken. 

Over de multiple

De kunstenares wilde een werk creëren rondom het thema ‘overstromingen’, omdat ze dit de afgelopen zomer van dichtbij had meegemaakt. Voor het uitbeelden hiervan maakte ze gebruik van de sgraffito-techniek; een soort mix van linosnede en keramiek. Mirthe van Wermeskerken: “Wat ik het mooi vind aan deze techniek is dat je bij de weggesneden stukken alsnog de beweging ziet door de stukken die overblijven, wat het beeld van het stromen van het water versterkt.” De schaal is vervaardigd in een oplage van zes en omdat ze ieder werk apart heeft bewerkt, zijn ze allemaal net even anders. 

Mirthe van Wermeskerken
Stroming, 2021
Keramiek
€ 175 (galerieprijs € 550)