Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Dit zijn de winnaars van het Hendrik de Vriesstipendium 2017 (en dit zijn ze ermee van plan)

Afgelopen zaterdag was het zover: tijdens Wildvang werden de winnaars van het Hendrik de Vriesstipendium bekendgemaakt. Deze beurs wordt jaarlijks uitgereikt aan talentvolle schrijvers of beeldend kunstenaars onder de 35 jaar, werkzaam of woonachtig in Groningen. De genomineerden leverden allemaal een plan in voor het komend jaar waarin ze beschreven voor welk project ze de geldprijs van € 6.000,- zouden willen inzetten.Nick ter Wal (rechts op de foto) mocht de prijs voor literatuur mee naar huis nemen. “Een wijs besluit!” zei hij grappend. Ter Wal zal een biografie opstellen over de inmiddels overleden schrijver Ferdinand Langen. Door de bijzondere band die zij kregen is Ter Wal nu in het bezit van de schrijfmachine van Langen, waarop dit boek zal worden uitgewerkt.


 

In de categorie Beeldende Kunst viel Koos Buist in de prijzen. Buist wil de cultuur van het fictieve volk Wad Indianen gaan onderzoeken en weergeven door middel van objecten en video.


 

Lees hier het juryrapport. Volgend jaar kunnen we tijdens Wildvang de resultaten bewonderen.

Het werk van de winnaars van vorig jaar, Dennis Molema en Bert Scholten, is nog tot 13 januari 2018 te zien in het CBK, naast een selectie van het werk van alle genomineerden. Zo kun je toch nog het werk van de net niet-winnaars Salim Bayri, Lotte Bosman, Katie Ceekay, Gijs Deddens, Willem Warrink en Kasper van Hoek bekijken. Op de site van het CBK zijn ook introductievideo’s van genomineerden terug te vinden.
Foto: Niels Knelis Meijer (CBK)