Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

WERC Artist Talk #3 met Pablo Valbuena

WERC Studio
1 december 2023

Over deze activiteit.


Een serie gesprekken met WERC's favoriete nieuwe mediakunstenaars. In de loop der jaren hebben we een aantal inspirerende, talentvolle en geweldige kunstenaars van over de hele wereld ontmoet. We willen graag dat jullie ze ook ontmoeten en daarom nodigen we ze uit voor een Artist Talk in onze studio, zodat we met z'n allen wat kunnen drinken, praten over de uitdagingen en mogelijkheden in nieuwe mediakunst en hun werk kunnen bespreken.

DERDE EDITIE MET PABLO VALBUENA

Pablo Valbuena, geboren in 1978 in Spanje en momenteel gevestigd in Zuid-Frankrijk, staat bekend om zijn kunstinstallaties die gericht zijn op ruimte, tijd en perceptie. Zijn kunst bevindt zich op het overlappende vlak van het werkelijke en het virtuele, de creatie van intellectuele ruimtes door de waarnemer en de opheffing van de grenzen tussen wat echt is en wat we waarnemen. Pablo's werk bestudeert de verbanden tussen ruimte en tijd en het gebruik van licht en geluid als basismateriaal.

Deze ideeën worden ontwikkeld in directe reactie op de perceptuele kwaliteiten, fysieke omstandigheden en omgevingsinvloeden van de locatie of ruimte die gekozen is om het kunstwerk te tonen.

Pablo Valbuena's kunstinstallaties zijn tot leven gekomen in openbare en particuliere instellingen, biënnales en galeries door middel van tentoonstellingen, locatiegebonden opdrachten en grootschalige openbare evenementen in heel Europa, Azië en Amerika. Pablo stelt deze onderwerpen ook vaak aan de orde in academische contexten door middel van artist talks en andere spreekbeurten.

De deuren gaan om 20.00 open en is gratis maar wel graag hier aanmelden.

WERC.

Locatie.

WERC Studio
Neutronstraat 7-18
9743 AM Groningen
werccollective.com/