Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Tijdsbeeld | Tien jaar aanwinsten

Museum De Buitenplaats
4 november 2023 t/m 10 maart 2024

Over deze activiteit.

Sinds 1996 ligt de focus van Museum De Buitenplaats op figuratieve kunst. Toch is het museum de afgelopen jaren uitgegroeid tot een instelling die ook voorbij het figuratieve durft te gaan. Daarbij is de nadruk steeds meer op hedendaagse tekenkunst komen te liggen. Het maakt de huidige collectie tot een kleurrijk en divers geheel.

Met schenkingen, aankopen en legaten blikt Tijdsbeeld terug op aanwinsten vanaf 2013. Ruim vijftig schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen laten zien hoe de grenzen van figuratie binnen de museumcollectie telkens worden verlegd. De expositie toont werk van onder anderen Richard Bolhuis, Paul van der Eerden, Arno Kramer, Hans Lemmen, Harro Nikkels, Charlotte Schleiffert, Elisabeth Varga en Henk Visch. De bovenverdieping van het museumpaviljoen is gewijd aan kunstenaar Wout Muller, waar een bijzonder legaat uit 2017 het uitgangspunt vormt.

Museum De Buitenplaats.

Museum De Buitenplaats is er voor iedereen: van bezoekers met liefde voor kunst, tuinen, muziek, theater en literatuur tot liefhebbers van historische en moderne architectuur. Collectie en tuin vertegenwoordigen gezamenlijk Museum De Buitenplaats. Figuratie vormt de kern van de collectie. Museum De Buitenplaats streeft naar een samenhang in programmering die drie aandachtspunten van het complex weergeeft: (1) de figuratieve kunst in de meest brede zin van het woord, (2) de tuin in al haar seizoenen in combinatie met het Nijsinghhuis, (3) de podiumkunsten en literatuur. Museum De Buitenplaats wil door zijn vier seizoenenprogrammering jong en oud bewust maken van de rol van kunst, natuur en architectuur in de samenleving en ze inspireren tot vrij en autonoom denken.

Locatie.

Museum De Buitenplaats
Hoofdweg 76
9761 EK Eelde
tel 050 30 95 818
www.museumdebuitenplaats.nl