Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Tentoontstelling FIRST COURSE

SIGN
23 mei 2015 t/m 20 juni 2015

Over deze activiteit.

Klaar voor een confrontatie met je eigen consumentengedrag? Vijf kunstenaars dagen je uit om het onder ogen te zien. Onder andere Sascha Landshof ( hij vermoordde een varken voor een tosti) doet hieraan mee. Andere kunstenaars zijn:



Tommi Vasko:  'A Stage Full of Anonymous Material'

Lisa Malou Smits: ‘Food Collaboration’

Sjim Hendrix

Sascha Landshoff  'The Trout, The Rooster And The Lamb'

Vera Knoot: ‘Geese project’



Het goede nieuws: ze komen ook met oplossingen. Opening: zaterdag 30 mei 17.00 uur in SIGN met gerelateerde producten.



Wat er allemaal te zien is:



Tommie Vasko film:  A Stage Full of Anonymous Material.

Het wereldwijde smeermiddel olie staat aan de basis van iedere vertelling. De laatste 150 jaar is de mens bevrijd van fysieke, zware arbeid en materiële begrenzingen door de schijnbare eindeloze kneedbaarheid van fossiele brandstoffen. Olie heeft de mens geleid naar ontwrichtte levensstijlen, ontkoppeld van aardse wortels. Olie heeft veroorzaakt dat materialen anoniem, gecompliceerd en abstract zijn geworden.  

In zijn film A Stage Full of Anonymous Material en manifest Low eroei pleit Vasko ervoor om het product uit zijn anonimiteit te halen en weer te verbinden met de wortels van het ontstaan. Tommi Vasko is in 2014 afgestudeerd aan Sandberg instituut , Amsterdam, Design (MDes)



Lisa Marlou Smits: FoodCollaboration

FoodCollaboration is een interactief platform waarop informatie over voeding kan worden gedeeld. Smits gelooft dat dit delen van kennis verbeteringen biedt in kwaliteit, verdeling en consumeren van het voedsel. Smits is in 2014 afgestudeerd HKU Utrecht: Product Design



Sjim Hendrix: Goed vakmanschap maar dan alternatief; het proces van leven en dood ligt besloten in het eten en zal zichtbaar worden als transformatie in een bereiding en een performance.

Sjim Hendrix is kok en beeldend kunstenaar, 3 jaar studie aan Rietveld Academie, Amsterdam, vervolgstudie  aan Amsterdamse post-graduate NO ACADEMY.

Daarna is hij opgeleid bij Groninger chef-met-Michelinster: Dick Soek.



Sascha Landshoff: film 'The Trout, The Rooster And The Lamb'

Deze film is een poging om de afstand tussen product en consument te doorbreken.

Mensen die vlees consumeren participeren indirect aan de slacht van een dier. 

Om de consequenties van het vlees eten zelf te ondergaan heeft Sascha Landshoff het afgelopen jaar meerdere dieren geslacht, waaronder een forel (vis), een kip (gevogelte) en een lam (vee).

The Trout, The Rooster And The Lamb laat zien hoe hij als consument worstelt met de realiteit van de stelling die hij naleeft;  “Als ik in staat ben vlees te eten, moet ik ook in staat zijn een dier te doden”

Streven is dat iedere consument bij wet verplicht wordt een geschikte licentie te verwerven om vlees aan te schaffen en te consumeren. Via getoonde betrokkenheid, specifiek en onder toezicht, kunnen burgers bij het doden van een dier deze vlees licentie verkrijgen.

Sascha Landshoff is afgestudeerd 2013 KABK Den Haag, Oprichter 2013 De Tostifabriek/ in 2014 presentatie levende installatie Tostifabriek in Amsterdam 2014.



Vera Knoot: “Geeseproject” Sieraden van ganzenleer.

 In Nederland is er een overpopulatie aan wilde ganzen. Voorheen kwamen zij alleen om te overwinteren maar blijven velen het hele jaar. De ganzen veroorzaken veel schade in de landbouwsector, zijn tot overlast bij vliegvelden en verstoren de biodiversiteit. Zij zijn zo erg tot last dat de regering heeft besloten de populatie met 100.000 ganzen per jaar te reduceren. Wat gebeurt er met deze ganzen? The Geeseproject gaat over een andere perceptie ten aanzien van een niet gewenst dier met betrekking tot bruikbaar materiaal. Vera Knoot maakt o.a. van hun huid prachtig leer en van de wervels maakt ze sieraden.

Vera Knoot  is afgestudeerd in 2014 HKU Utrecht: Design



 

SIGN.

SIGN is een levendige en experimentele projectruimte voor actuele interdisciplinaire kunst op nationaal niveau. Zij biedt jonge kunstenaars een podium voor verdere profilering, ontwikkeling en intensivering van hun kunstenaarschap. Daarbij wordt nieuw werk geïnitieerd in bijzondere contexten en wordt de nodige reflectie gegeven. Presentaties zijn er in SIGN, op allerlei locaties, en in openbare ruimte met een variatie aan omstandigheden, invalshoeken, disciplines.

SIGN wordt ondersteund door Mondriaan Fonds Kunstpodium Basis 2021-2022 en ook voor de periode 2023-2024 

Locatie.

SIGN
Winschoterkade 10
9711 EA Groningen
tel 050-3132651
www.sign2.nl