Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Something Old Something New

galerie with tsjalling:
25 november 2023 t/m 30 december 2023

Over deze activiteit.

Een belangrijke traditie in de USA is dat de bruid tijdens de bruiloft iets ouds, iets nieuws, iets dat geleend is en iets blauws draagt. Die vier gegevens zijn het uitgangspunt van deze expositie.

Soms staan prachtige werken die na hun eerste tentoonstelling niet zijn verkocht nog jaren in een stockroom van de galerie of bij de kunstenaar op het atelier. Na een gesprek tijdens een kunstbeurs ontstond het idee om van een tweetal kunstenaars van de galerie eerdere werken nog eens aan het publiek te tonen. Albert Westerhoff en Victor van Loon maakten natuurlijk beiden de afgelopen jaren ook nieuwe werken en deze worden toegevoegd, zodat een mooi beeld van de ontwikkeling van de kunstenaars ontstaat. Bijvoorbeeld de podcastserie Distructie als Discours die Albert Westerhoff nog steeds verder ontwikkelt. Daarnaast maakte hij een serie beeldjes getiteld ‘Inverted Cliche’ en nieuwe werken in zijn serie ‘Eeuwige Schoonheid’. Van Victor van Loon zijn in deze tentoonstelling twee werken uit de serie ‘Nightshades’ te zien: foto’s van grote donkere ‘nachtplanten’ bestaande uit verschillende soorten betekent papier en karton, ducttape en andere collage-elementen.

Daarnaast tonen we voor de tweede keer – allemaal nieuwe – werken van de Hamburger kunstenaar Janus Hochgesand. Waar de vorige keer vooral grote schilderijen met pigmenten werden getoond, laat hij dit keer werken op papier zien: aquarellen bestrooid met pigmentpoeders. Daarnaast zijn nog twee recente kleine schilderijen te zien, waarvan eentje knalblauw is en speciaal gemaakt voor deze expositie.

De werken in de presentatie worden aangevuld, en deels getoond (de beelden van Albert), op prachtige mid-century meubels die we lenen van winkel Bij de Tijd, een Groninger zaak met een uitgebreid aanbod van onder andere Scandinavisch meubilair.

galerie with tsjalling:.

galerie with tsjalling: is een jonge galerie met (inter)nationale ambities. Tekenen in al haar facetten neemt een centrale plaats in de programmering in. Andere media, zoals schilderijen, fotografie en sculptuur zijn daarnaast regelmatig onderdeel van het galerieprogramma, waarbij representatie van de werkelijkheid (figuratie) en narrativiteit leidraden zijn. De galerie werkt samen met ambitieuze en enthousiaste kunstenaars in verschillende stadia van hun carrière. galerie with tsjalling: opende haar deuren in november 2010 in de Oosterstraat in Groningen. Na drie verschillende locaties in deze straat is in juni 2015 een vaste plek gevonden in de Kostersgang in hartje centrum van Groningen.

Locatie.

galerie with tsjalling:
Kostersgang 26-a
9711CX Groningen
tel info@withtsjalling.nl
www.withtsjalling.nl