Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

S.Å.T.E. sounds at the exposure Sara Elzinga, Ål Nik, Thordur Hans Baldursson, Enrica Arbia

SIGN
2 november 2023 t/m 2 december 2023

Over deze activiteit.

S.Å.T.E.
sounds at the exposure
Sara Elzinga, Ål Nik, Thordur Hans Baldursson, Enrica Arbia.

Tentoonstelling 2/11 – 2/12 2023
OPENING: 2 november om 16.00 uur
S.Å.T.E. begeeft zich op de grens van beeldende kunst, geluid, muziek en performances
In dit project wordt gespeeld met de betekenis van muziek, beïnvloed door de ‘exposure’ vorm bij de uitvoering. Een soms luchtig commentaar. Zo kan iedereen in de Sound-Jams-sessies een bijdrage leveren aan de wording van muziek in een democratische structuur. Ook kan je inpluggen en een immense borstel aanzetten tot dansen. Je muzikale dansbewegingen kunnen worden vastgelegd in kneedbare oppervlaktes en hoe ontsnap je eigenlijk aan de uitgekauwde gedragingen in de popmuziek?

De eerste dagen van S.Å.T.E werkt SIGN samen met Soundsofmusic, het topfestival voor experimentele muziek en geluid dat plaatsvindt van 31/10 tot en met 5/11. Zie ook hun dag-tot-dagprogramma: Home - Soundsofmusic

Activiteiten:
- Donderdag 2 november:  S.Å.T.E. 1st cut!  OPENING om 16.00 uur.
Optredens en sessies door Sara Elzinga, Ål Nik, Thordur Hans Baldursson, Enrica Arbia.

Ook met medewerking van Elsa Le Moigne (cello), Julia Ramos (percussie) Laia Lopez Ramirez (zang), Anne Fleuri Wolters (synth) & Maja Eljak (basgitaar).  Ben je op zoek naar je eigen talent musiceer dan samen of solo bij SOUND JAMS !

- Vrijdag 3 november: S.Å.T.E. 2nd cut! aanvang 16.00 uur
Met Akim Moiseenkov met Cut-ups & f*ck-ups, Berio & Burroughs. Componist en performance artist Akim Moiseenkov (1987) kruipt in de geest van de beruchte schrijver William Burroughs.Daarin stelt hij zijn controversiële levensloop vol met drugs, ontucht, en een voorliefde voor wapens aan de kaak. Ook de door Burrough’s populair gemaakte methode van Cut-Up (het opknippen en collageren van tekst) komt aan bod.

Klaas Koetje presenteert zijn ongoing poezieproject Sam’-teks. Met de restanten van wat ooit een krant was, stelt hij een poëtische tekst samen die ook qua lay-out gedicteerd is door het verwerkingsproces. Wat rest zijn explosieve poëtische teksten die de diepere lagen onder de alledaagse realiteit onthullen.

- Zaterdag 2 december finissage om 16.00 uur met meer life performances van Sara Elzinga, Ål Nik, Thordur Hans Baldursson, Enrica Arbia.

Extra: Gedurende de expositie host SIGN tevens de laatste fase van een hackathon door studenten van het Frank Mohr Instituut dat olv.. Akim Moiseenkov heeft plaatsgevonden.

SIGN.

SIGN is een levendige en experimentele projectruimte voor actuele interdisciplinaire kunst op nationaal niveau. Zij biedt jonge kunstenaars een podium voor verdere profilering, ontwikkeling en intensivering van hun kunstenaarschap. Daarbij wordt nieuw werk geïnitieerd in bijzondere contexten en wordt de nodige reflectie gegeven. Presentaties zijn er in SIGN, op allerlei locaties, en in openbare ruimte met een variatie aan omstandigheden, invalshoeken, disciplines.

SIGN wordt ondersteund door Mondriaan Fonds Kunstpodium Basis 2021-2022 en ook voor de periode 2023-2024 

Locatie.

SIGN
Winschoterkade 10
9711 EA Groningen
tel 050-3132651
www.sign2.nl