Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Richard Bolhuis. Underground Bliss

Museum De Buitenplaats
23 juni 2018 t/m 9 september 2018

Over deze activiteit.

Van 23 juni t/m 9 september 2018 presenteert Museum De Buitenplaats Richard Bolhuis. Underground Bliss, een interdisciplinaire installatie opgebouwd uit soundscapes, filmloops, schilderijen en tekeningen die zich niet beperken tot het papier. Centraal staat een 25-meter lange muurtekening, waaraan Richard Bolhuis gedurende de tentoonstelling blijft werken als een work in progress.



Richard Bolhuis uit zich in een breed spectrum aan kunstvormen, van verschillende disciplines binnen de beeldende kunsten tot aan muziek. Verwondering en mysterie, maar ook intuïtie en verbinding vormen de rode draad in zijn werk en werkwijze. Dit komt goed naar voren in Bolhuis’ locatie-specifieke installaties die de disciplines samenbrengen. Ze functioneren als autonome, intuïtieve rituelen en nemen afstand van de traditionele kunstpresentatie. Het gaat niet enkel om kijken, maar vooral ook om voelen en beleven en dit kan alleen door onbevangen op te gaan in het geheel. Zijn creaties zijn als het leven zelf, dubbelzinnig, ongrijpbaar en constant in beweging.



Bolhuis’ organische, verbindende werkwijze is ook zichtbaar in de samenstelling en optredens van House of Cosy Cushions. Met dit Nederlands-Ierse muziekcollectief brengt hij afwisselend artiesten van diverse achtergronden samen. Voor Richard Bolhuis. Underground Bliss verschijnt van het collectief een gelijknamig album dat in samenwerking met Museum De Buitenplaats wordt uitgebracht op vinyl en cd. Een aantal van de composities is een samenwerking met Carol Anne McGowan, Conor O'Brien (Villagers) en Stephen Kiernan.

Museum De Buitenplaats.

Museum De Buitenplaats is er voor iedereen: van bezoekers met liefde voor kunst, tuinen, muziek, theater en literatuur tot liefhebbers van historische en moderne architectuur. Collectie en tuin vertegenwoordigen gezamenlijk Museum De Buitenplaats. Figuratie vormt de kern van de collectie. Museum De Buitenplaats streeft naar een samenhang in programmering die drie aandachtspunten van het complex weergeeft: (1) de figuratieve kunst in de meest brede zin van het woord, (2) de tuin in al haar seizoenen in combinatie met het Nijsinghhuis, (3) de podiumkunsten en literatuur. Museum De Buitenplaats wil door zijn vier seizoenenprogrammering jong en oud bewust maken van de rol van kunst, natuur en architectuur in de samenleving en ze inspireren tot vrij en autonoom denken.

Locatie.

Museum De Buitenplaats
Hoofdweg 76
9761 EK Eelde
tel 050 30 95 818
www.museumdebuitenplaats.nl