Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Potpourri

OFF HOOK
15 oktober 2021 t/m 26 november 2021

Over deze activiteit.

OFF HOOK, de nieuwe kunstruimte in Groningen, nodigt je graag uit voor de tweede expositie:

LARS WOLTER: POTPOURRI

Lars Wolter woont en werkt in Mönchengladbach (DE) en studeerde in 2001 af aan de Kunstacademie Düsseldorf. Daarvoor liep hij stage als meubelmaker.

Beeldend kunstenaar en initiatiefnemer van Off Hook Lydia Wierenga leerde Lars en zijn werk beter kennen door zijn deelname aan haar boek (A6 murals worldwide).

In zijn werk combineert Lars Wolter ideeën uit het minimalisme van de jaren zestig met hedendaagse cultuur. Hij maakt sculpturen, wandobjecten en muurschilderingen van groot formaat die zich meestal verhouden tot de ruimte waarin ze zich bevinden. Vaak ontstaan variaties van geometrische modellen en een veelheid aan vormen waarbij bewust wordt afgezien van enig schilderkunstig gebaar.

De kleurrijke sculpturen en objecten worden gekenmerkt door gladde oppervlakken en zuivere monochromie. Deze objecten staan in directe dialoog met de muurschilderingen die hen omringen. Zo ook bij Off Hook. Lars Wolter heeft verschillende solotentoonstellingen gehad in Rocket Gallery in Londen, Konsortium in Düsseldorf en de Poor Farm in Wisconsin. Zijn werk is onder andere aangekocht door de Daimler Art Collection in Duitsland.

Speciaal voor deze gelegenheid zal een gelimiteerde oplage zeefdruk beschikbaar zijn.

Opening: Vrijdag 15 oktober, 17.00 uur
Open: DO/VR 13.00 -18.00 uur (en op afspraak)
15 oktober t/m 26 November
Bloemsingel 200, Groningen
www.offhook.nl

OFF HOOK.

OFF HOOK is a new artist run project space for contemporary art and exhibitions. It’s located at the corner of a former chemistry laboratory in Groningen, the Netherlands.

OFF HOOK is founded by Dutch artist Lydia Wierenga, with the goal to invite artists to “do what they want”.

OFF HOOK will also present screen-prints in limited editions and “a little something on the side”.

Locatie.

OFF HOOK
Bloemsingel 200
9712 KZ Groningen
www.offhook.nl/