Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Pop-upinstallatie ‘Con-temporary Studio Space’ – Martina Dal Brollo

Tschumipaviljoen
2 september 2022 t/m 3 september 2022

Over deze activiteit.

Vrijdag 2 september 20.30 - 22.30 uur
Zaterdag 3 september 20.30 - 22.30 uur

Welke verhalen huizen in de rivieren en kanalen aan de rand van Groningen (stad)? Welke toekomst geeft ons stedelijk afval prijs? Met deze vragen in haar achterhoofd startte Martina Dal Brollo met Con-temporary Studio Space: een kunstproject waarmee ze hoopt onze kijk op afvalmateriaal te veranderen.

Samen met kunstenaar (en zus) Michela trok ze langs het Reitdiep. Ze kozen voor een duurzame manier van reizen: fietsen. Eén fiets was hierbij ook nog eens uitgerust met een aanhanger, die diende als een mobiele studio. Onderweg verzamelden ze verhalen, afval en gegevens die de basis vormen voor de installatie in het Tschumipaviljoen, waar hun reis ten einde komt. De fietsen waarmee ze op pad gingen zijn onderdeel van de installatie en worden ingezet om energie op te wekken voor een filmprojector. Neem plaats op een van de fietsen in het Tschumipaviljoen en het verhaal van de reis langs het Reitdiep ontvouwt zich. 

Pop-up-installatie Con-temporary Studio Space  is te bezoeken op vrijdag 2 en zaterdag 3 september van 20.30 – 22.30 uur in het Tschumipaviljoen aan het Hereplein. Martina en Michela Dal Brollo zullen dan ook aanwezig zijn.

Kunstpunt Groningen.

Kunstpunt Groningen (voorheen CBK) is hét knooppunt voor beeldende kunst. Wij lenen kunstwerken uit, begeleiden kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven, ontwikkelen educatieprojecten voor scholen en organiseren tentoonstellingen en activiteiten. 

Locatie.

Tschumipaviljoen
Hereplein 1
Groningen
tel (050) 317 17 07
www.kunstpuntgroningen.nl