Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

ONTSTOFT

Galerie Noord
2 oktober 2021 t/m 28 oktober 2021

Over deze activiteit.

Janny Smit werkt op zeer uiteenlopende manieren met textiel. Stof, touw, garens, wol: zolang het plooibaar en beweegbaar is en zich wil laten vormen en veranderen gebruikt Janny het. De werken met textiel ontwikkelen zich met haar mee. Naast sculpturen maakt ze inmiddels ook collages, video’s en installaties. In ONTSTOFT ervaar je de vrijheid waarmee Janny kiest voor materialen en technieken. Ze pakt alles aan dat haar voorhanden komt, ook vondsten van de straat. Ze dompelt je daarmee onder in een geheel eigen wereld.

Haar organische sculpturen kennen menselijke vormen, maar zijn nooit realistisch. Door de gekozen stoffen, dessins en kleuren nodigen ze uit tot associëren.

De collages, die Janny zelf naaiages noemt, maakt ze door textiel, papier en karton te naaien of te borduren. Met behulp van lijnen en compositie creëert ze zo vervreemdende, nieuwe beelden.

Haar video’s en installaties kenmerken zich door het gebruik van met textiel omhulde voorwerpen in niet-specifieke ruimten. In de werelden die ontstaan zie je de zeer diverse technieken die Janny toepast.

Opening: 2 oktober, 17:00 uur

Galerie Noord.

Galerie Noord is een expositieruimte in hartje Groningen. Vierwekelijks bieden we kunstenaars uit het Noorden de mogelijkheid recent werk te tonen, solo of in kleine groepen. Galerie Noord richt zich op autonoom, experimenteel en onderzoekend werk in vrijwel alle disciplines. We willen bezoekers verrassen door tentoonstellingen te bieden met een wisselend karakter. 
 
Galerie Noord wordt volledig gerund door vrijwilligers. In 1997 werd de galerie opgericht als kunstenaarsinitiatief.

Locatie.

Galerie Noord
Nieuwstad 6
9711 JP Groningen
tel 050-3113322
www.galerienoord.nl