Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Kloppend hart

Kunstlievend Genootschap Pictura
17 maart 2024 t/m 21 april 2024

Over deze activiteit.

Met de Fabeldieren nodigen de Gebroeders Miedema de kijker uit in hun wereld. Stap door de poort van hun verbeelding in deze fantastische verhalen. Bevolkt door fabeldieren, demonen en ongekende creaturen. De transitie van de dagelijks waarneembare wereld naar de wereld van hun sprookjes maakt veel los. Ook al zijn het ongekende creaturen, zij raken aan universeel herkenbare menselijke ervaringen.
Door het tekenen van sprookjes, versterken de 3 Gebroeders hun creatieve verbinding.
Als één kloppend hart.

De wereld van de Gebroeders heeft dromerig licht, surreële atmosferen en vertelt verhalen van onderlinge verhoudingen. Van liefde en eenzaamheid, van macht en onmacht, van schuld en onschuld. Al staat het werk in een eeuwenlange traditie van fantastische wezens, het werk is puur en eigentijds.
De uitnodiging is helder: stap door de poort van verbeelding in de fantastische sprookjeswereld van de 3 Gebroeders Miedema.

Pictura.

Het Kunstlievend Genootschap Pictura in Groningen werd opgericht in 1832 met als doel: 'de beeldende kunst en de nijverheidskunst in de ruimste zin van het woord aan te moedigen en te bevorderen.' Pictura is gehuisvest in een mooi, monumentaal pand aan het Martinikerkhof in Groningen. In de sfeervolle zalen exposeren professionele kunstenaars van uiteenlopende richtingen en disciplines, maar de hoofdmoot is figuratief.

Locatie.

Kunstlievend Genootschap Pictura
St Walburgstraat 1
tel 050 312 29 53
www.pictura-groningen.nl/