Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Jong Talent

Forma Aktua
21 juni 2023 t/m 16 juli 2023

Over deze activiteit.

Deze vijf jonge exposanten dagen je uit om hun passie te delen.

Tamar Yogev
Heeft een fascinatie voor textuur, kleur en patronen; ze hanteert klei-technieken om dat tot uitdrukking te brengen. Voeding, met name groente, heeft altijd een essentiële rol gespeeld in haar leven. Dat bracht haar ertoe de relatie te onderzoeken tussen groente, kunst en het menselijk leven. Het resulteerde in The Veggie Collection, waar zij weggegooide groenten, natuurlijke kleuren en materialen gebruikte om de voedingswaarde en gezondheidsvoordelen van groenten onder de aandacht te brengen. Tijdens de Corona-periode kreeg Tamar de behoefte om haar collectie te vernieuwen en verder uit te breiden. Met dezelfde boodschap in haar hoofd heeft ze de focus van groente naar herkenbare keukengerei zoals een knoflookpers of pastamachine verplaatst. Daarmee creëert ze natuurlijke texturen op haar keramische vazen en objecten en laat ze de natuur terugkomen in het interieur.                                                                                 

Noah Slot 

Nodigt je in zijn schilderijen uit om je eigen verhaal te creëren. Telkens opnieuw. Er is zo veel te zien en te beleven dat je niet uitgekeken raakt. Zijn werk zit soms al enkele maanden in zijn hoofd. Hij associeert en fantaseert er graag op los en laat zo het verhaal steeds meer gestalte krijgen. Zodra het verhaal rond is, laat hij de beelden leven op papier. Al dan niet met tekst, om kracht bij te zetten. Het werk van Noah onderscheidt zich in kleur, associatie en betekenis. In het dagelijks leven staat hij voor de klas. Met behulp van kunst inspireert hij toekomstige volwassenen om binnen de kaders en buiten de lijntjes te kleuren. 

Nadine Touré
Schildert al jaren en heeft een innerlijke drang om te creëren. Haar passie en liefde voor het werken op canvas met acrylverf, met verschillende vormen en kleuren, is op jonge leeftijd ontstaan. Ze houdt van abstracte vormen en haar werk maakt ze tot een compositie die iedere keer uniek is. Ieder kunstwerk heeft een eigen verhaal, waarbij kleuren en vormen een symbolische werking hebben. Haar emoties worden vanuit haar diepste zijn tot uitdrukking gebracht en dit geeft haar werk een extra dimensie.
Inspiratie krijgt ze uit de natuur en de indrukken die ze opdoet uit haar omgeving. Haar werk is zonnig, somber, krachtig en swingend. De verschillende vormen en herhalingen zijn een terugkerend thema in haar werk. Ze heeft een eigen stijl en haar gebruik van kleuren is heel divers, in harmonie met elkaar en soms tegenstrijdig.
Tijdens het abstract werken springt ze in het diepe en gaat ze zelf op zoek naar nieuwe vormen en kleurgebruik. Ze geniet van combineren, herhalingen en uitdrukking geven aan haar emoties.

Anne-Will Lufting
Haar werk beweegt zich tussen schilderij en sculptuur. Na het plooien van zeildoek op een frame worden twee zorgvuldig gekozen kleuren aangebracht, die scherp van elkaar gescheiden zijn. De grilligheid van het doek betwist de perfectie van de kleurvlakken en omgekeerd. Geïnspireerd door de fundamentele schilderkunst doet Anne-Will onderzoek naar vorm, kleur, formaat en materiaal. Ze heeft een eigen beeldtaal, een eigen signatuur en gaat voor passie, voor ontwikkeling en voor het vak van kunstenaar.
Anne-Will studeerde in 2017 cum laude af aan Academie Minerva.
In 2019 won ze de Drentse Talentprijs Cultuur en in 2023 mocht ze de CAMPIS Podiumprijs in ontvangst nemen. 

Marina Sulima
Is geboren in Moldavië, werkt en woont in Groningen. Ze gebruikt illustraties, animaties en filmbeelden om verhalen op te roepen van de wereld die een beetje gek lijkt te zijn geworden. Zo maakte ze een serie illustraties van speculatieve wezens die te maken hebben met de veranderingen van ons klimaat en de mogelijke manieren van aanpassing. Vanuit een creatieve en absurde logica geeft ze haar eigen signatuur aan de ontwikkelingen in deze beetje gekke wereld.

Info expositie:

  • 21 juni-16 juli 2023
  • 25 juni om 16.00 uur: Opening met muzikale bijdrage van Nadine Touré (zang) en Lars van der Meer (piano)
  • 09 juli van 14.00- 16.00 uur:  Ontmoeting met de exposanten  
  • Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur        
  • Entree gratis 

Galerie Forma Aktua.

Al decennia lang functioneert Forma Aktua Pinakotheek als een platform voor al het opkomend talent in Noord-Nederland. Tegelijk volgt de galerie ook de ontwikkelingen in de wereld van de reeds meer gevestigde kunstenaars op de voet.

Locatie.

Forma Aktua
Nieuwstad 10
tel 050 3133342
www.forma-aktua.nl/