Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Jans Muskee - Naar Buiten

Kunstpunt Groningen
25 september 2021 t/m 27 november 2021

Over deze activiteit.

Een muur met een raam om je het gevoel te geven dat je niet opgesloten zit. Een vrouw ziet het, ze kijkt verlangend, gespannen. De intrigerende tekeningen van Jans Muskee uit de presentatie Naar buiten zie je in de nieuwste Ateliercollectie: Solo. Als je goed kijkt, herken je verwijzingen naar de kunstgeschiedenis. In de presentatie zitten links naar schilderijen van onder andere Félix Vallotton en de Olympia van Edouard Manet. Het is kenmerkend voor de tekeningen van Jans. Zijn personages zijn alledaags, maar toch bekruipt je een vreemd gevoel. Bekijk de expositie nog t/m 27 november in Kunstpunt Groningen om met eigen ogen te ontdekken waar dat in zit. En heb je iets gezien waar je langer naar wilt kijken? Alle werken zijn te leen en/of te koop in de Kunstuitleen van Kunstpunt.

Over Jans Muskee

Jans Muskee (Nieuw-Amsterdam 1961) kent een lange geschiedenis in Groningen, de stad waarin hij studeerde aan Academie Minerva en waar hij lang heeft gewerkt. De kunstenaar wordt geroemd om zijn techniek. Hij maakt zijn tekeningen met oliepastel en weet zo een indrukwekkende realistische stijl neer te zetten.

De keuze van

In de presentaties van Ateliercollectie:Solo zie je ook de favoriete kunstwerken uit de Kunstuitleencollectie. Jans is het depot van Kunstpunt ingedoken om een aantal parels uit te zoeken. Hij vertelt enthousiast: “Het is een feest om door de collectie van de Kunstuitleen te mogen bladeren en zomaar zonder na te denken werken uit te mogen kiezen.” De keuze van Jans heeft met zijn eigen werk te maken. “Mooi om te zien dat ik door andere kunstenaars mijn werk herkende,” merkt hij op. Wat deze werken gemeen hebben? Een onbeduidend voorwerp, een onopvallend hoekje, een alledaagse situatie, zo liefdevol, met aandacht vormgegeven, dat het oplicht en bijzonder wordt.

Kunstpunt Groningen.

Kunstpunt Groningen (voorheen CBK) is hét knooppunt voor beeldende kunst. Wij lenen kunstwerken uit, begeleiden kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven, ontwikkelen educatieprojecten voor scholen en organiseren tentoonstellingen en activiteiten. 

Locatie.

Kunstpunt Groningen
Trompsingel 27A
9724 DA Groningen
tel (050) 317 17 07
www.kunstpuntgroningen.nl