Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Floating World

Galerie Noord
25 november 2023 t/m 21 december 2023

Over deze activiteit.

Anneke Wilbrink

25 november tot en met 21 december 2023

Een schilderij is wat Anneke Wilbrink betreft geslaagd als de complexiteit niet tot chaos heeft geleid. In haar recente schilderijen probeert ze recht te doen aan de disharmonie in de wereld waarin ze leeft. Ze dwingt zichzelf met tegenstellingen te werken, zoals ook de wereld uit tegenstellingen bestaat. Haar schilderijen zijn zowel levendig als weerbarstig. 

Anneke Wilbrink is opgeleid aan de Constantijn Huygens Academie in Kampen en het Frank Mohr Institute in Groningen. In 2006 won ze de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst en in 2004 werd ze genomineerd voor de Prix de Rome. Haar werk is veelvuldig tentoongesteld in binnen- en buitenland. In 2020 exposeerde ze solo in Museum de Fundatie. 

Activiteiten

  • Opening (met live muziek!) door Ton Mars, oud-docent Frank Mohr Institute: 25 november, 17:00 uur
  • Kijken met Jaap: 14 december, 20:00 uur

Galerie Noord.

Galerie Noord is een expositieruimte in hartje Groningen. Vierwekelijks bieden we kunstenaars uit het Noorden de mogelijkheid recent werk te tonen, solo of in kleine groepen. Galerie Noord richt zich op autonoom, experimenteel en onderzoekend werk in vrijwel alle disciplines. We willen bezoekers verrassen door tentoonstellingen te bieden met een wisselend karakter. 
 
Galerie Noord wordt volledig gerund door vrijwilligers. In 1997 werd de galerie opgericht als kunstenaarsinitiatief.

Locatie.

Galerie Noord
Nieuwstad 6
9711 JP Groningen
tel 050-3113322
www.galerienoord.nl