Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Expositie: 'Wij zijn dieren'

De Stadsgalerie
22 oktober 2023 t/m 3 december 2023

Over deze activiteit.

Tijdens deze nieuwste expositie geven wij het dier een podium. De interactie tussen mens en dier is een oneindige bron van inspiratie. Dieren kunnen verwonderen, ontroeren en ons aan het lachen brengen. Dieren hebben soms menselijke trekjes... en vice versa. Verschillen we eigenlijk wel zoveel van elkaar?

 

De schilderijen van Robin D'Arcy Shillcock zijn hommages aan individuele dieren, herinneringen aan momenten van geluk die hij met hen deelde. Zijn werk ontstaat vanuit emotie en observatie. D’Arcy Shillcock tekent en schildert om het voortschrijden van de tijd te vertragen.

 

Kunstenaar Rein Pol, bekend om zijn landschappen met de zogenaamde ‘Blauwe Engelen’, schildert ook graag de mens, stillevens en portretten van dieren. Hij heeft vanuit zijn jeugd een bijzondere verbinding met varkens en schilderde dan ook meerdere malen een biggetje op sterk water: ‘Een aandoenlijk tafereeltje want in een pot kan zo'n arm dier geen kant op...’ 

 

De schilderijen van Hinke Posthuma kenmerken zich door het weloverwogen sobere kleurgebruik, de composities, de opvallende standpunten en bijzondere beeldkaders. Voor inspiratie is zij vaak op pad in Noord-Groningen. Ze ligt tussen de schapen op de dijk, bezoekt boerderijen, maar ook in de stad zijn genoeg dieren die haar inspireren.

 

Uiteraard tonen wij ook schilderijen van de vaste leden van de Stadsgalerie: Peter Durieux, Roelie Douw, Jannes Koetsier, Marein Konijn, Magna Postma en Annemarie de Groot.

 

U bent van harte welkom bij de feestelijke opening op zondagmiddag 22 oktober om 16.00 uur.

de Stadsgalerie.

Locatie.

De Stadsgalerie
Oude Boteringestraat 7
9712GA Groningen
tel 0625365576
www.destadsgalerie.com/