Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Nu te zien in het Tschumipaviljoen: Passanten – Rosa Everts

Tschumipaviljoen
23 september 2022 t/m 6 januari 2023

Over deze activiteit.

In het Tschumipaviljoen is nieuw werk van kunstenaar Rosa Everts te zien. Everts nodigde tussen 5 en 23 september voorbijgangers uit om te poseren. Met hun silhouetten beplakt ze vervolgens de wanden van het glazen paviljoen. Zo is een werk ontstaan dat een weerspiegeling is van de dynamische omgeving van het Tschumipaviljoen met al haar voorbijgangers. Passanten is 24/7 te zien. 

Over Rosa Everts

Rosa Everts (Groningen, 1986) is beeldend kunstenaar. In 2009 studeerde ze af aan Academie Minerva. Sindsdien exposeert ze regelmatig in galeries en musea door heel Nederland en is haar werk te vinden in verschillende (privé)collecties, waaronder het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Haar werk reflecteert op de menselijke omgeving en hoe deze in de loop van de tijd verandert. Het werk van Rosa Everts verhoudt zich altijd tot tekenkunst, maar kan veel verschillende vormen aannemen: van zeer gedetailleerde kleurpotloodtekeningen op papier tot grote muurtekeningen of omvangrijke ruimtelijke installaties, vaak gemaakt van papier.

Kunstuitleen

Ter gelegenheid van haar installatie in het Tschumipaviljoen zijn ook twee werken van haar te koop in de Ateliercollectie van de Kunstuitleen, beschikbaar gesteld door galerie with tsjalling:, de vaste galerie van Everts in Groningen. Het gaat om de ingelijste werken Display 1 en Display 6, gemaakt met gemengde techniek op fotoprint op papier.

Kunstpunt Groningen.

Kunstpunt Groningen (voorheen CBK) is hét knooppunt voor beeldende kunst. Wij lenen kunstwerken uit, begeleiden kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven, ontwikkelen educatieprojecten voor scholen en organiseren tentoonstellingen en activiteiten. 

Kunstpunt Groningen (formerly CBK) is the hub for visual arts. We lend works of art, supervise art assignments in public spaces and at companies, develop educational projects for schools and organize exhibitions and activities.

Locatie.

Tschumipaviljoen
Hereplein 1
Groningen
tel (050) 317 17 07
www.kunstpuntgroningen.nl