Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

Expositie ‘NETwork’ door Janus

Raamgalerie De Prachtvink
1 november 2023 t/m 30 november 2023

Over deze activiteit.

Van 1 tot en met 30 november 2023 exposeert Janus, kunstenaar uit Duitsland, een mail art-werk ‘NETwork’ in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a, 9743 GZ  Groningen.

 

‘NETwork ’ is een mail art-werk van 21 x 29,7 cm uit 2023. Janus stelt middels verschillende

grafische technieken een compositie in grijstinten weer. Het werk heeft hij uitgevoerd op crèmekleurig a4-vel van 120 gr/m. Tussen twee koppen, links het silhouet van een vrouwenhoofd en rechts het silhouet van een mannenhoofd, zijn twee open enveloppen met wederkerige pijlen en de letters ‘NETwork’ afgedrukt. In de hoofden zijn cirkels, hartjes en bloemvormen met stippellijntjes weergegeven. Janus kiest bewust een klassieke beeldentaal. De koppen geven het stereotype silhouet van een Europees paar weer. Door de letters ‘NET’ in kapitalen weer te geven benadrukt hij de dubbele betekenis van het beeld: het netwerk tussen mensen van verschillende genders en de ‘NETTO’-opbrengst door te kiezen voor wederkerigheid en verbondenheid in een wereld waar dat niet altijd voor de hand ligt. De grijstinten en het formaat zijn uitingen van de kracht van bescheidenheid. Het zijn juist de kleine dingen die het doen.

 

Janus is de kunstenaarsnaam van Eberhard Janke uit Berlijn. Janus is inmiddels al jaren actief  in de internationale mail-artwereld. De nadruk in zijn kunstuitingen ligt op grafiek, stempels en tekstopmaak. In de serie ‘Edition Janus’ brengt Janus onregelmatig een artzine uit rondom een bepaald thema dat soms gepaard gaat met een mailart call. Eén van de laatste afleveringen van Edition Janus was gewijd aan de Groninger Hendrik Werkman, volgens Janus de geestelijke vader van de mail art.

 

De raamgalerie is een expositieruimte die alleen van buiten te bezichtigen is, maar dan wel 24 uur per dag, zeven dagen per week. Tot 23:00 uur is de galerie verlicht.

Elke maand wordt er een nieuw kunstwerk van een kunstenaar tentoongesteld.

Raamgalerie De Prachtvink.

Raamgalerie De Prachtvink is een 24-uurs galerie aan Platinalaan 505a bij Winkelcentrum Vinkhuizen. De galerie heeft als specialiteit internationale mail art.

Locatie.

Raamgalerie De Prachtvink
Platinalaan 505
9743GZ Groningen
tel 050-2302991
prachtvink.blogspot.com/