Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

ESNS ART 2022

19 januari 2022 t/m 22 januari 2022

Over deze activiteit.

Op drie plekken in het centrum van Groningen zijn tijdens ESNS (19 t/m 22 januari) verrassende kunstinstallaties te bezoeken. Op de Grote Markt, Nieuwe Markt en Vismarkt ervaar je de kunstwerken Kleur de Stad, Pneumatic Sound Field en Voyager.

Grote Markt 
Kleur de Stad zorgt voor een lichtpuntje in donkere dagen. Deze lichtinstallatie van Mr.Beam kleurt en verlicht het stadhuis van Groningen. Tijdens de kerstvakantie heeft Kunstpunt Groningen stadjers opgeroepen een bijdrage te leveren aan dit bijzondere kunstwerk door een kleurplaat van het stadhuis in te kleuren. Tijdens ESNS zijn van 17.00 tot 22.00 uur de projecties van de ingezonden kleurplaten in een loop te zien op de Grote Markt. 

Nieuwe Markt 
Wat je ervaart in de installatie Pneumatic Sound Field is het beste te omschrijven als ‘wind dat geluid bevat’. Kunstenaar Edwin van der Heide onderzocht de mogelijkheden om geluid te creëren met perslucht (lucht onder druk). In deze installatie wordt lucht met behulp van heel precies en snel aanstuurbare ventielen in patronen en reeksen vrijgelaten. De veranderende patronen spelen met de ritmische beleving van geluid, de ruimtelijke beleving van geluid en het ontstaan van tonen. Het resultaat is een ‘ademende geluidsomgeving’ boven het publiek.

Vismarkt 
Toen de pandemie in het vroege voorjaar van 2020 toesloeg, werd de 1,5 meter-samenleving ingevoerd. Lumus Instruments ontwierp een installatie die dient als aandenken. Voyager roept de behoefte op om samen te komen, maar ook het vervreemdende gevoel dat iedereen ervoer toen we voor het eerst afstand moesten houden.
In deze installatie zitten licht- en geluidssensoren die reageren op jouw aanwezigheid. De interactie tussen jou en het kunstwerk verandert je beleving van ruimte: van heel klein maar fijn tot heel groots.

ESNS ART 2022 is een samenwerking tussen Kunstpunt Groningen en ESNS (Eurosonic Noorderslag). Lees hier meer over de installaties en kunstenaars: kunstpuntgroningen.nl/esnsart

Kunstpunt Groningen.

Kunstpunt Groningen (voorheen CBK) is hét knooppunt voor beeldende kunst. Wij lenen kunstwerken uit, begeleiden kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven, ontwikkelen educatieprojecten voor scholen en organiseren tentoonstellingen en activiteiten.