Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

‘Engel. Hout. Duif’ expositie Pieterke Vank in Raamgalerie De Prachtvink Vinkhuizen

Raamgalerie De Prachtvink
1 augustus 2022 t/m 31 augustus 2022

Over deze activiteit.

Van 1 tot en met 31 augustus 2022 exposeert Pieterke Vank, kunstenaar uit Losdorp, met een tekening op karton ‘Engel. Hout. Duif’ in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a, 9743 GZ  Groningen.

Engel. Hout. Duif is een tekening van 30 x 30 cm uit 2022 in gemengde techniek op een stuk kartonnen doos. De afbeelding in primitieve stijl laat een engel zien die een (hout)duif vasthoudt en toespreekt. Pieterke Vank geeft daarmee subtiel commentaar op de oorlogssituatie in Oekraïne. De vredesduif wordt vastgehouden onder goed bedoelde woorden, maar kan niet uitvliegen door gebrek aan daden. Vank kiest voor het snelle gebaar. Kunst is een kreet, een gepassioneerde roep, een vluchtig moment op instagram. In haar uitdrukkingsvorm past ze bij internationale kunstenaars als Banksy en andere street artists die in kartonnen dozen, muren en lantaarnpalen de dragers van hun beelden zien.

Pieterke Vank (1991) studeerde aan de AKI Enschede en via omzwervingen woont ze tegenwoordig in Losdorp. Vank onderzoekt in haar expressie een mix van graphic novel, collage en cartoon. Snelle lijnen, viltstift en uitgescheurde stukken uit kranten en tijdschriften kenmerken haar werk. Graag kiest ze de rauwe vorm van de postmoderne kunst: postpunk en street art in plaats van het gestileerde digitale. Vorm en boodschap zorgen samen voor een verfrissende originaliteit. Werk van Vank is opgenomen in diverse privé collecties. Ze exposeert op onregelmatige basis. Illustraties van haar hand zijn verschenen in onder meer het tijdschrift KLADBLOK.

De raamgalerie is een  expositieruimte die alleen van buiten te bezichtigen is, maar dan wel 24 uur per dag, zeven dagen per week. Tot 23:00 uur is de galerie verlicht.

Elke maand wordt er een nieuw kunstwerk van een kunstenaar tentoongesteld.

Meer informatie op: prachtvink.blogspot.nl

Raamgalerie De Prachtvink.

Raamgalerie De Prachtvink is een 24-uurs galerie aan Platinalaan 505a bij Winkelcentrum Vinkhuizen. De galerie heeft als specialiteit internationale mail art.

Locatie.

Raamgalerie De Prachtvink
Platinalaan 505
9743GZ Groningen
tel 050-2302991
prachtvink.blogspot.com/